A24.com.tr » sağlık » Saç ekiminde “erken yaş” faktörüne dikkat!

Saç ekiminde “erken yaş” faktörüne dikkat!

Saç ekiminde “erken yaş” faktörüne dikkat!

Saç dökülme problemleri neredeyse ergenlik çağına kadar indi. Dökülen saçlar için en iyi çözüm saç ekimi olarak sunuluyor.Ancak uzmanlar uyarıyor!

Erken yaşta çok ileri düzeyde saç dökülmelerine saç ekimi yapılabilir, ancak çok genç yaşta az miktardaki dökülmeler için saç ekimi önerilmemelidir.

Konu ile ilgili bilgi veren Trawellmed Sağlık Yöneticisi ve Saç Ekim Uzmanı Songül Alcı, “Saç sorunlarına karşı günümüzde yaygın olarak kullanılan saç ekim yöntemleri hem kadınlar hem de erkekler tarafından tercih ediliyor. Bu konuda bilinmesi gereken en önemli nokta, saç ekimi ciddi bir operasyondur ve mutlaka uzmanlar tarafından ameliyathane ortamında yapılması gerekir. Saç ekim sürecinin verimli sonuçlanması için birçok doğrunun bir araya gelmesi gerekir. Bu konuda da hastayı en doğru yönlendirecek olan yine uzmanlardır. Saç ekimi işlemi de bilindiği gibi sağlıklı saç köklerinin iki kulak arası alandan alınarak istenilen saçsız bölgelere aktarılması işlemidir. Bu işlemlerden başarılı bir sonuç elde edilmesi için komplike olan sürecin çok doğru yönetilmesi ve planlanması gerekir.“ dedi.

Saç ekimi için başvuranların yaşı çok düştü, ancak dikkat!..

Saç ekimi için başvuranların yaşının çok düştüğünü ifade eden Songül Alcı, bu gibi durumlarda çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizdi.

“17 yaşlarına kadar inen saç dökülmesi probleminin tek çözümü hala saç ekimidir. Eskiden açıklık ne olursa olsun ekim işlemi 20 yaşını doldurmadan yapılmamalıdır deniliyordu. Ancak saç sorunu sadece estetik bir sorun almaktan çıkınca, çok genç yaşta psikolojik sorunlara ve özgüven problemlerine neden olabiliyor. Bu gibi durumlarda biz özellikle şunu öneriyoruz. Kişi 20 yaş altı ise ancak saç dökülmesi çok ileri düzeyde değilse saç ekimi yaptırmak için beklemesi tavsiye edilir, ancak öte yandan yine bu yaşlarda fakat saçında ciddi açıklıklar olan ve ileri derecede saç dökülmesi olan kişiye de işlemin yapılmasının yerinde olacağını belirtiriz. Ayrıca saç ekimi estetik bir operasyondur. Yaptırmak isteyen kişi ile karşılıklı olarak uzun sohbetler ederek hastanın beklentisi anlaşılmalı, sonuçtan mutlu olup olmayacağı, işleminin varsa sınırları iyi anlatılmalıdır. Aksi halde kişiyi mutsuz etmek teknik olarak başarılı iseniz de kaçınılmazdır. Hastanın işlemden beklentisi çok yüksek ise ve şartları uygun da değil ise, psikolojisi bu durumu kaldıramayacaksa ekim yapmamakta fayda olacaktır.” Şeklinde konuştu.

Ciddi bir tedavi protokolü söz konusu!

Alcı sözlerine şöyle devam etti.

“Saç ekimi daha önce de belirttiğimiz gibi aynı estetik cerrahinin burun ameliyatı, meme protezi, karın germe işlemleri gibi cerrahi bir işlemdir ve asla hafife alınmaması gerekir. Ama bu konu maalesef bazı merdiven altı yerlerde ezber bir sistem olarak yürüyor. Neyse ki, Sağlık Bakanlığı’nın da duruma el atması ile günümüzde artık bu merdiven altı yerlerin ve sağlıksız koşullarda yapılan işlemlerin önüne geçmek için çeşitli girişimler ve eğitimler de gündeme geldi. Biz bunun önemini her seferinde tekrarlıyoruz. Saç ekimi sadece işin cerrahi kısmından ibaret değil. Ciddi bir tedavi protokolü söz konusu. Köklerin bakımı, var olan saçların kalınlaşma tedavisi, dökülme yavaşlatıcı tedaviler, hatta saçlı deri bakımının yanı sıra diyetisyenden, endokrinolojiye kadar hastada tespit edilmesi gereken işlem öncesi, işlem sırası ve işlem sonrasında son derece bilinçli bir tedavi protokolü uygulanmalı. Hastanede olan kliniklerin tercih edilmesi dolayısıyla hastanın hastanenin garantisi altında olması oldukça önemli bir faktör.”

YORUMLAR
  İstanbul'da pasta festivali
İstanbul'da pasta festivali