RUSAL alüminyum döküm tesislerini Alüminyum Geri Dönüşüm Programına dahil etti
Saat: 12:48

Alüminyum üreticilerinden RUSAL, Rusya'daki dört adet döküm tesisini, alüminyum hurdasının işlenmesi ve birincil metal üretimine dahil edilmesine odaklanan bir programa dahil etti.
Bu girişimin öncülüğünü ve liderliğini üstlenen Volgograd Alüminyum Döküm Tesisi, geri dönüşüm hacmini yüzde 74 oranında artırdı. Hurda kullanımı, hem metalin hem de son ürünlerinin karbon ayak izini azaltmaya yardımcı olurken, alüminyumun stratejik avantajları arasındaki, kalite kaybı olmadan sonsuz kez geri dönüştürülebilme özelliğini de öne çıkarıyor.
Boguchansky, Bratsk, İrkutsk ve Krasnoyarsk alüminyum döküm tesisleri programa 2024 yılında katılmış, yeniden eritildikten sonra birincil metal üretiminde kullanılan harici alüminyum hurdalarını işlemeye başlamıştı. Geri dönüşüm inisiyatifini 2021 yılında başatan Volgograd Alüminyum Döküm Tesisi (VgAZ) ise halen hurda geri dönüşümünde lider konumda yer alıyor.
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan RUSAL'ın Rusya ve BDT ülkeleri Satış Direktörü Igor Ignashov. şunları söyledi: “RUSAL, yüksek kalite standartlarını korurken müşterilerine geri dönüştürülmüş metal içeren giderek artan bir alüminyum ürünleri yelpazesi sunmaya devam ediyor. Neredeyse sıfır karbon ayak izi taşıyan geri dönüştürülmüş alüminyumun payını artırma yönündeki, uzun vadeli küresel eğilim, metalimizin ve alt akış ürünlerimizin karbon ayak izini daha da azaltmamıza imkân tanıyor. Bu durum alüminyumun tüketim niteliklerinden ödün vermeden sonsuz geri dönüşüm potansiyeli sunmak olarak tanımlayabileceğimiz stratejik avantajını da güçlendiriyor.”
VgAZ, 2024 yılında alüminyum hurda geri dönüşümünü 2023'e göre %74 oranında artırdı
Volgograd Alüminyum Döküm Tesisi (VgAZ) Direktörü Alexander Belotelov, şu görüşleri paylaştı: “VgAZ geçtiğimiz yıl 72.000 ton alüminyum üretti ve bu hacme 2.000 ton yeniden eritilmiş hurda ekledi. Rusya'nın Avrupa bölümündeki en büyük alüminyum döküm tesisinin toplam çıktısındaki hurda payının artık istatistiksel bir marj olmadığını söyleyebiliriz. Zira bu oran neredeyse yüzde 3'e ulaştı. Karbon ayak izi azaltılmış silindirik biyet formunda ürünler sunmak bize ek rekabet avantajı sağlıyor. Tüm bu yönleriyle bu girişimin hem satış hem de çevre açısından önemli faydaları olacağını söyleyebilirim.”
Programın yeni katılımcıları arasında yer alan Irkutsk Alüminyum Döküm Tesisi (IrkAZ) en büyük hacimli harici hurdayı işleme başarısını gösterdi
IrkAZ Direktörü Artem Fominykh konuyla ilgili yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı: "IrkAZ 2024 yılında 800 tondan fazla hurdayı yeniden eritti ve üretime dahil etti. Geri dönüştürülmüş alüminyumun bir kısmı ihraç edildi ve rekabetçi ürünler üretmek için düşük karbonlu metale ihtiyaç duyan uluslararası müşterilerden yoğun ilgi gördü. Bu yıl, alüminyum hurda geri dönüşüm hacmini katlamayı planlıyoruz."