A24.com.tr » ramazan » Ramazanda ilişkiye girilir mi caiz midir Oruçluyken ilişki yaşanır mı evli çiftler ne yapmalı

Ramazanda ilişkiye girilir mi caiz midir Oruçluyken ilişki yaşanır mı evli çiftler ne yapmalı

Ramazanda ilişkiye girilir mi caiz midir Oruçluyken ilişki yaşanır mı evli çiftler ne yapmalı

Ramazan ayında cinsel ilişki konusunda kulaktan dolma bilgiler garantili yol olan yasaklamaya giderken kuran-ı Kerim'de bu durum net bir şekilde açıklanmıştır.

Ramazan döneminde çiftlerin kafasını karıştıran en önemli konuların başında cinsellik geliyor peki Ramazan süresince ilişkiye girilir mi?

Ramazan ayı geldiğinde pek çok evli çift maalesef bütün bir ay boyunca cinsel ilişkiye girmekten kaçınır ve bu durumu dinin bir gerekliliği sanmaya devam eder. Halbuki cinsel ilişkinin Ramazan ayındaki yeri Kur’an-ı Kerim’de net bir şekilde belirtilmiştir ve bu nedenle belirtilen sınırlar içerisinde kaldıkça cinsel ilişki konusunda endişe yaşamamak gerekir.

Dinin genellikle kitapta geçen net bilgilerle değil sağdan soldan duyulan hurafelerle insanlara ulaşması tabii ki bu sorunun kaynaklarından bir tanesi. Bu hurafelerin pek çoğu cinsel ilişkinin bütün Ramazan boyunca tamamen yasaklanması gerektiğini belirtmekte fakat İslam’ın en temel ve tek kaynağı Kuran’da Allah’ın açık olarak belirttiği üzere oruç zamanı haricindeki zamanlarda cinsel ilişkide bulunmak serbest.

Oruç kendimiz ile nefsimiz arasında bir mesafe koymak için en önemli ibadetlerden birisi ve gün doğumundan önce başlayan oruç zamanı güneşin batmasıyla sona eriyor. Bu oruç zamanlarında cinselliğin de nefsimizle direkt bir bağlantı içerisinde olması nedeniyle tabii ki cinsel ilişki yasaklanmış ama evli çiftlerin oruçlarını açtıktan sonra bir sonraki gün doğumuna kadar ilişki yaşamakta tamamen serbest oldukları da müjdeleniyor.

Fakat cinsel ilişki gerçekleştikten sonra boy abdesti alınması gerektiği de unutulmamalı. Ramazan ayında cinsellikten uzak duran çiftlerin ayın bitiminde sorunlar yaşayabildikleri ve duygusal olarak da zarar gördükleri bilinmektedir. Kişilerin en temel ihtiyaçları arasında cinselliğin bulunması onu evliliğin temel taşlarından birisi haline getiriyor ve bu nedenle Allah da birbirine helal olan eşlerin oruç dışı zamanlarda da helal olmaya devam ettiklerini belirtiyor.

Bunun yanında bütün bir ay boyunca cinsellikten uzak durmanın eşleri daha fazla günaha sürükleyebileceği de unutulmamalı. Oruç ibadetinde kişilerin kaldıramayacakları yükler altına girmelerine engel olmak için Allah oruç vaktini belli saatlerle sınırlı tutuyor ve nefsin gereksiz derecede zorlanmasına da engel oluyor. Ramazan’da cinsellikten uzak durmak ise nefsin kişiyi günaha zorlayacak şekilde zorlanmasına sebep olabilir ve bu sebeple kısmen serbest olduğunu unutmamak gerekli.

Eğer eşinizle sağlıklı bir cinsel hayat sürdürmek istiyorsanız Ramazan’daki oruç vakitleri haricinde onunla ilişkiye girebilir ve böylece duygusal bağınızı da koruyabilirsiniz.

YORUMLAR
  Türkiye’de en çok hangi kadın şarkıcılar dinleniyor?
Türkiye’de en çok hangi kadın şarkıcılar dinleniyor?