A24.com.tr » yaşam » pele kaç yaşında | Pele Kimdir | Öldü mü | Sağlık durumu nasıl

pele kaç yaşında | Pele Kimdir | Öldü mü | Sağlık durumu nasıl

pele kaç yaşında | Pele Kimdir | Öldü mü | Sağlık durumu nasıl

FIFA tarafından 'Yüzyılın Futbolcusu' seçilen Pele, yaşanan son dakika gelişmesiyle sevenlerini korkuttu.

 Hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Pele hakkında internette öldü mü, hastalığı ne, sağlık durumu nasıl, neden hastaneye kaldırıldı gibi sorulara yanıt aranmaya başladı. Konu hakkında tüm detaylar haberimizde. Son dakika Pele öldü mü? işte ayrıntılar...

Son dakika Pele öldü mü? Brezilyalı eski futbolcu Pele, tüm dünya tarafından tanınan ve oldukça hayranlık duyulan bir isim. Yaşanan son dakika gelişmesiyle hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Pele'nin sağlık durumu ve hastalığının ne olduğu araştırılmaya başlandı. Peki Pele öldü mü? Neden hastaneye kaldırıldı? İşte son dakika Pele haberleri ve ayrıntılar...

SON DAKİKA: PELE ÖLDÜ MÜ?

Reuters'in son dakika haberine göre; Brezilya futbolunun efsane ismi Pele hastaneye kaldırıldı. Pele'nin hayati bir tehlikesinin bulunmadığı ifade edildi.

Pele dün Paris'te Kylian Mbappe ile bir araya gelmişti... Efsane isim, son yıllarda böbrek ve prostat sorunlarıyla uğraşıyordu.

21 yıllık futbol kariyerinde 1363 maça çıkan ve 1281 gol atan efsane, Brezilya formasıyla çıktığı 91 maçta 77 gol atma başarısı gösterdi. 1958, 1962 ve 1970 yılları arasında Brezilya Milli Takımı ile Dünya Kupası zaferi yaşayan Pele, FIFA tarafından Yüzyılın Futbolcusu seçilmişti.

PELE KİMDİR?

Edison "Edson" Arantes do Nascimento veya bilinen ismiyle Pelé 23 Ekim 1940'da Três Corações'de doğdu. Pele, Forvet mevkiinde görev almış eski futbolcudur.

Dünya'da bilinen adıyla Pelé, 23 Ekim 1940'ta doğdu. Aile tarafından Pepe takma adıyla çağrılırdı ama kuzenleri ve küçük arkadaşları tarafından yaramaz anlamına gelen 'Peli lakabı takıldı, bu lakap zamanla Pelé oldu. 11 yaşında keşfedilene kadar ayakkabı parlatıyordu. 4 yıl sonra onu keşfeden De Brito, bir gün Santos'un yöneticilerine "Bu çocuk dünyanın en iyi futbolcusu olacak." dedi. Sonraki sezonda Pelé, ligin yıldız oyuncusu olunca bu sözün doğruluğunu ispatlamış oldu.

Kariyerine Brezilya Ligi'nin o zamanların en iyi takımlarından Santos'ta başlayıp ve yine ünlü bir kulüp olan Cosmos'ta bırakmıştır. Futbol tarihinde en çok gol kralı olan futbolcudur. Cosmos forması ile bir sezon boyunca ligde 52 maçta 12 gol kaydederek "en fazla gol atan gol kralı" olarak futbolu bırakmıştır.

Dünya'nın gelmiş geçmiş en iyi futbolcularından biri olarak kabul görmektedir. 3 kere, FIFA Dünya Kupası'nı kazanan takımda yer almıştır. İlk dünya şampiyonluğunu 1958 yılında yaşadı. Futbol kariyerinde 1281 gol atarak kırılması çok zor olan bir rekora imza atmıştır. Bununla beraber Pele, kariyeri boyunca 6 defa bir maçta 5'er gol kaydederek ayrı bir başarıya daha imza atmıştır. 30 defa da bir maçta 4'er gol kaydeden Pelé tam 92 maçta da hat-trick yapmıştır.

Nijerya Pelé'nin maçını izlemek için Biafra ile yaptığı savaşta 2 günlük ateşkes ilan edilmiştir.

Bir başka olayda Brezilya Ligi'nde oynanan bir maçta Pelé'nin oyundan atılması sonrası taraftarlar isyan etmiş ve hakemi zor durumda bırakmıştır. Bunun üzerine Pelé 15 dakika sonra oyuna tekrar dönmüştür. Bu olayda en dikkat çeken şey ise hakem hakkında hiçbir cezai işlem uygulanmaması hatta hakemin takdir edilmesidir.

2013 FIFA Ballon d'Or Prix d'Honneur ödülünü ilk kez alan oyuncudur.

YORUMLAR
  Bakanlığın açıkladığı hileli ürünlerin listesi
Bakanlığın açıkladığı hileli ürünlerin listesi