A24.com.tr » yaşam » Pastör nedir ne demek anlamı ne | Pastör Brunson kimdir nereli neden hapiste ?

Pastör nedir ne demek anlamı ne | Pastör Brunson kimdir nereli neden hapiste ?

Pastör nedir ne demek anlamı ne | Pastör Brunson kimdir nereli neden hapiste ?

Türkiye ile ABD arasında krize neden olan Pastör Brunson, ülke gündeminin en önemli konularından biri haline geldi. Peki kimdir Pastör Brunson? İşte olayın hikayesi...

Türkiye'de terör örgütleri PKK ve FETÖ lehine faaliyette bulunup casusluk eylemleri gerçekleştirdiği gerekçesiyle tutuklanan, dünkü duruşmada ise cezası ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Brunson, Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden oldu.

Son olarak iki ülkeden yapılan peş peşe açıklamalar, krizin daha da derinleşeceğinin sinyalini verdi.

Pastör Brunson ABD'den sonra Türkiye'de de gündem oldu. ABD Başkan Yardımcısı Pence'in yaptığı açıklama sosyal medyada kısa süre içinde gündem oldu. Rahip Pastör Brunson, yani hapiste olan Pastör Andrew Brunson'un serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ya yaptırımlar uygulanacağı açıklandı. Bu gelişmenin ardından Pastör Brunson bir kez daha merak edilmeye başlandı.

Peki Pastör Brunson kimdir? Pastör Brunson kaç yaşında? Pastör Brunson nereli? Pastör Brunson ne iş yapar? Pastör Brunson evli mi? Pastör Brunson'a dair merak ettikleriniz ve Pastör Brunson'a dair son dakika gelişmeleri haberimizin devamında.
Pastör Brunson hakkında ABD Başkan Yardımcısıın hakından Pastör Brunson için Trump'tan da bir açıklama geldi. Pastör Brunson cezaevinden çıktı mı? Pastör Brunson neden hapise girdi? Pastör Brunson hapisten çıktı mı? Pastör Brunson ile ilgili yaşanan diğer gelişmeler haberimizin devamında.

İLGİLİ HABER Donald Trump'tan Türkiye'ye "Rahip Brunson" tehdidi Donald Trump'tan Türkiye'ye "Rahip Brunson" tehdidi

Din özgürlüğü üzerine yapılan üç günlük bir konferansın kapanışında konuşan Pence, Andrew Craig Brunson'ın hemen serbest bırakılmaması durumunda "Amerika Birleşik Devletleri, Türkiye'ye ciddi ekonomik yaptırımlar uygulayacak" ifadelerini kullandı Pence, twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Başkan Erdoğan'a ve Türk hükümetine, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı adına bir mesajım var. Papaz Andrew Brunson'u ya HEMEN serbest bırakın ya da sonuçlarıyla yüzleşmeye hazır olun." dedi. Ayrıca ABD'de Başkan Yardımcısı Pence'in ardından Başkan Trump da rahip Brunson tümüyle serbest bırakılmadığı gerekçesiyle Türkiye'yi ağır yaptırımla tehdit etti. ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye'de 'FETÖ ve PKK destekçiliği' suçlamasından yargılanan, 2 yıllık tutukluluğu dün ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Brunson'la ilgili bugüne değinki en sert açıklamasını yaptı.

İLGİLİ HABER Trump'ın tehditkar sözlerine Cumhurbaşkanlığından sert yanıt Trump'ın tehditkar sözlerine Cumhurbaşkanlığından sert yanıt


Pastör Andrew Brunson kimdir?

ABD'li rahip Andrew Brunson 9 Aralık 2016'de tutuklanmıştı. Rahip Brunson hakkında örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği" gerekçesiyle 15 yıla kadar, "Devletin gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk amacıyla temin etmek" suçlamasından 20 yıla kadar hapis cezası talep edilmişti. Mahkeme bugün Brunson'a ev hapsi kararı verdi. Brunson'a elektronik kelepçe takılacağı öğrenildi. Peki ABD'li Rahip Andrew Brunson kimdir? Andrew Brunson 198 yılında doğmuştur. Trinity Evangelical Divinity School, Erskine Theological Seminary, Aberdeen Üniversitesi'nden mezun olan Brunson'un Jacqueline Furnari adında bir çocuğu vardır. 

YORUMLAR
  Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı
Yoldan çıkan metrobüs otomobilleri altına aldı