A24.com.tr » dünya » Donald Trump'tan Türkiye'ye "Rahip Brunson" tehdidi

Donald Trump'tan Türkiye'ye "Rahip Brunson" tehdidi

Donald Trump'tan Türkiye'ye "Rahip Brunson" tehdidi

ABD Başkanı Donald Trump, casusluk yaptığı gerekçesiyle Türkiye'de tutuklanıp cezası ev hapsine çevrilen ABD'li rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde yaptırım uygulanacağını söyledi.

Türkiye ile ABD arasındaki Rahip Brunson kirizi derinleşiyor.

ABD Başkanı Donald Trump, Brunson'ın serbest bırakılmasını isteyip, aksi durumda Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulanacağı tehdidinde bulundu.

Trump, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "ABD, büyük bir Hristiyan, aile babası ve muhteşem bir insan olan Papaz Andrew Brunson'ın uzun süreli tutukluğu nedeniyle Türkiye'ye geniş yaptırımlar uygulayacak. Bu masum inanç adamı derhal serbest bırakılmalı! " ifadelerini kullandı.

ABD Başkan Yardımcı Mike Pence de Dışişleri Bakanlığı'nda katıldığı bir programda, NATO ittikafının üyesi Türkiye'ye aynı tehdidi yöneltmişti. Pence, "Türkiye, Papaz Andrew Brunson'u derhal serbest bırakmaz ve Amerika'daki evine göndermezse ABD bu masum inanç adamı serbest kalana kadar Türkiye'ye önemli yaptırımlar uygulayacak." diye konuşmuştu.

Terör örgütleri FETÖ ve PKK adına suç işlediği, casusluk yaptığı iddiasıyla hakkında 35 yıl hapis cezası istenen Brunson'ın tutukluğu, "sağlık sorunları" dikkate alınarak dün ev hapsine çevrilmişti. 

İLGİLİ HABER ABD'li rahip Pastör Brunson tahliye edildi ABD'li rahip Pastör Brunson tahliye edildi

YORUMLAR
  Ünlüler hangi semtlerde oturuyor?
Ünlüler hangi semtlerde oturuyor?