A24.com.tr » teknoloji » Pakistan'a 4 adet korvet satıldı - Korvet nedir özellikleri nelerdir?

Pakistan'a 4 adet korvet satıldı - Korvet nedir özellikleri nelerdir?

Pakistan'a 4 adet korvet satıldı - Korvet nedir özellikleri nelerdir?

Türkiye ile Pakistan arasında yapılan anlaşma gereğinde 4 adet korvetin satışı tamamlandı. Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Pakistan'a 4 adet korvet satıldığını birinci ağızdan duyurdu.

Türk savunma sanayisinin son dönemde büyük önem gösterdiği korvet üretiminde önemli aşamalar kaydedildi. Yerli kaynaklarla üretilen 4 korvet, Pakistan'a satıldı. Açıklamayı yapan Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, "'Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesi sonuçlandı ve bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık. Ülkemiz, Bakanlığımız ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir gün." dedi.

Korvet ihalesinin haberlere konu olmasının ardından vatandaşlar korvet nedir sorusunun yanıtını arıyor.

İşte korvet ne demek, korvet ihalesi ne anlama geliyor sorularının cevabını sizler için araştırdık.

NURETTİN CANİKLİ AÇIKLADI

Milli Savunma Nurettin Canikli Pakistan'daki korvet ihalesini Türkiye'nin kazanmasını böyle duyurdu: 'Pakistan Deniz Kuvvetlerinin ihtiyacı olan 4 korvetin ihalesi sonuçlandı ve bu ihaleyi Türkiye olarak biz aldık. Ülkemiz, Bakanlığımız ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir gün.

Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu.'Milli Savunma Nurettin Canikli, Pakistan'daki korvet ihalesini Türkiye'nin kazanmasını böyle duyurdu: "Ülkemiz, Bakanlığımız ve Türk savunma sanayisi için çok önemli bir gün. Bugüne kadar Türk savunma sanayisinde bir seferde en yüksek rakamlı ihracattır bu."

"KORVET NEDİR?

Hafif zırha sahip, sahil devriye gemilerinden büyük, firkateynden küçük savaş gemilerinin adıdır. Görevleri genelde kritik durumlarda sahil güvenliği sağlamak, büyük filolara destek vermek veya küçük çatışmalara katılmaktı.

Korvet tipindeki veya ona benzer gemilere “korvet” adını ilk kez 1650’de İngilizler, 1670’lerde ise Fransızlar vermeye başladı. Sığ sularda denizaltı savunma harbi yapmak için dizayn edilmiş ekonomik ve denize dayanıklı gemilerdir. bu gemiler denizaltı savunma harekatının dışında, bayrak gösterme, arama kurtarma, refakat ve devriye görevleri için kullanılmaktadırlar.

Modern donanmalarda manevra kabiliyeti yüksek gemiler yer aldığından korvetler sıkça kullanılmakta olup, bugün İsveç, Almanya, Hindistan, Çin, İsrail, Polonya, Türkiye, Yunanistan ve Rusya tarafından korvet üretimi ve bakımı yapılmaktadır.

YORUMLAR
  2017 - 2018 Kanalların yeni sezonda izleyiciler ile buluşturacakları diziler neler?
2017 - 2018 Kanalların yeni sezonda izleyiciler ile buluşturacakları diziler neler?