A24.com.tr » politika » Osman Baydemir milletvekilliği neden düşürüldü kimdir nereli?

Osman Baydemir milletvekilliği neden düşürüldü kimdir nereli?

Osman Baydemir milletvekilliği neden düşürüldü kimdir nereli?

HDP Milletvekili Osman Baydemir'in Meclis Genel Kurulu'ndaki oylamanın ardından milletvekilliği düşürüldü. Osman Baydemir'in milletvekilliği neden düşürüldü. Kimdir, kaç yaşında, aslen nereli?

HDP milletvekillerinden Osman Baydemi'in milletvekilliğinin düşürülmesiyle HDP'nin meclisteki koltuk sayısı 48 oldu. Hakkında kesinleşmiş ceza bulunan Osman Baydemir'in Selma Irmak ile birlikte milletvekilliği düşürüldü.

Osman Baydemir kimdir, milletvekilliği neden düşürüldü, kaç yaşında nerlidir?

OSMAN BAYDEMİR KİMDİR?

1 Ocak 1971 senesinde dünyaya gelen Osman Baydemir aslen Diyarbakırlıdır. 2004-2014 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapmış olan Halkların Demokratik Partisi mensubu Kürt kökenli siyasetçisidir.

3 Kasım 2002 seçimlerinde DEHAP listesinden Diyarbakır Milletvekili adayı oldu.

Mayıs 2003-Aralık 2003 tarihleri arasında ABD'de İngilizce dil eğitimi aldı. Diyarbakır Barosu, Toplumsal Hukuk Araştırma Vakfı üyelikleri yanı sıra, Göç ve İnsani Yardımlaşma Vakfı ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı kurucu üyesi.

Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduktan sonra bir yıl serbest avukatlık Baydemir daha sonra siyasete atılmıştır.

HDP Şanlıurfa milletvekili olan Osman Baydemir (İHD) Genel Başkan Yardımcısı Reyhan Yalçındağ ile evli ve 2 çocuk sahibidir. 

YORUMLAR
  İşte dünyanın en seksi öğretmeni
İşte dünyanın en seksi öğretmeni