A24.com.tr » ajanda » Orhan Toprak kimdir? Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak nereli, kaç yaşında?

Orhan Toprak kimdir? Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak nereli, kaç yaşında?

Orhan Toprak kimdir? Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak nereli, kaç yaşında?

24 Kasım Öğretmenler Günü'nde oturuşundan ötürü bir öğretmene fırça atan Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak kimdir, nereli, kaç yaşında?

10 Kasım'daki İstiklal Marşı skandalıyla gündeme gelen Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak, bu kez de 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenen bir etkinlikte karşısında bacak bacak üstüne atarak oturan ve öğretmen olduğunu söyleyen bir kişiyi herkesin içinde oturuşundan ötürü azarladı. Vali tepkilerden sonra o kişinin öğretmen değil yerel gazetede bir muhabir olduğunu savunsa da tepkiler dinmedi. Peki Konya Valisi Cüneyit Orhan Toprak kimdir? İşte ayrıntılar...

İLGİLİ HABER Validen Öğretmenler Günü'nde öğretmene fırça Validen Öğretmenler Günü'nde öğretmene fırça

10 KASIM'DA DA SKANDALA KARIŞMIŞTI

Konya'da düzenlenen 10 Kasım töreninde İstiklal Marşı'nın çalınmasında gecikme yaşanınca, marş  09.05’te çalan sirenler eşliğinde saygı duruşuyla birlikte okunmuş; Vali Cüneyit Orhan Toprak, törenin ardından sorumlu müdüre tepki gösterip ihmali olanlarla ilgili, "Hepsini görevden alın"’ diye talimat vermişti.

Cüneyit Orhan Toprak kimdir?

Aslen Erzincan Refahiye nüfusuna kayıtlı olan Vali Cüneyit Orhan TOPRAK, 1966 yılında Kayseri’de doğdu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesinden mezun oldu. evli ve iki çocuk babasıdır.

Vali Toprak, 1988-1991 yılları arasında Kayseri Kaymakam Adayı olarak görev yaptı.1989-1990 yılları arasında İngiltere'de 1 yıl süreli dil ve meslekî konularda eğitim aldı.Nevşehir Kozaklı Kaymakam Vekilliği, Aksaray Eskil Kaymakamlığı, Yozgat Yenifakılı Kaymakamlığı, Ağrı Hamur Kaymakamlığı, Nevşehir Gülşehir Kaymakamlığı, Şanlıurfa Siverek Kaymakamlığı ve İçişleri Bakanlığı Mülkiye Başmüfettişliği görevlerinde bulundu.

Orhan Toprak, 2009-2010 yılları arasında ABD'de 6 ay süreli dil ve meslekî konularda çalışmalar yürüttü. 2016 - 2018 yılları arasında Hakkâri Valisi olarak görevde bulundu. 2018 yılında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Konya Valiliğine atandı. Cüneyit Orhan Toprak, evli ve iki çocuk babasıdır.

YORUMLAR
  Tarihin en unutulmaz reytingleri alan Türk dizileri hangisi?
Tarihin en unutulmaz reytingleri alan Türk dizileri hangisi?