A24.com.tr » kültür-sanat » Ölümünün İkinci Yılında Balkan Naci İslimyeli Kitabı ve Anma

Ölümünün İkinci Yılında Balkan Naci İslimyeli Kitabı ve Anma

Ölümünün İkinci Yılında Balkan Naci İslimyeli Kitabı ve Anma

Dostlarının Balkan Naci İslimyeli üzerine yazıları Adalı Yayınları tarafından kitaba dönüştürüldü.

Balkan Naci İslimyeli, 1947-2022 başlıklı kitap, 14 Nisan 2022 tarihinde yitirdiğimiz değerli sanat insanı Balkan Naci İslimyeli üzerine kaleme alınan 29 imzalı yazıdan oluşuyor.

Eşi Sezen İslimyeli kitabın önsözü de olan yazısında, “Söz uçar yazı kalır deyimini çok severim. Balkan'ımın kaybıyla sesini, sözünü duyamıyoruz belki ama yaşarken kayda geçirdiği her bir yapıtı, yazısı, düşüncesi, fikirleri, şiirleriyle onu her daim yaşatmaya ve genç kuşaklara armağan etmeye devam edeceğiz. Bu anı kitaba Balkan hakkında en içten duygularıyla yazdıkları metinlerle katkıda bulunan tüm dostlarımıza, sonsuz teşekkür ve minnetlerimi sunuyorum.” dedi. 

Adalı Yayınları tarafından yayınlanan kitap, Gülfem Dedeoğlu tarafından derlendi
Editörlüğünü Nihal Boztekin'in yaptığı kitaba yazılarıyla katkıda bulunan isimler ise şöyle; M. Adil Yalçın, Ahmet Elhan, Ayşe Sarısayın, Bedri Baykam , Beral Madra, Bubi Hayon, Erkan Doğanay, Eva Şarlak, Evin İlyasoğlu , Genco Gülan, Dr. Gökhan Balkan, Gündüz Vassaf, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Hakkı Sevand, Halim Bulutoğlu, İnci Aksoy, Mahmut Celayir, Meriç Hızal, Nedret Öztokat Kılıçeri, Neşe-Ahmet Ünal, Nevhiz Tanyeli, Oya İslimyeli Ulutin, Sedef-Oğuz Atmaca, Serfiraz Ergun, Sevim Eti, Şermin Kıvanç Seval, Tülin Onat Yalın Alpay, Zeynep Oral 

16 Nisan Salı günü mezarı başında anma
Balkan Naci İslimyeli için, ölümünün ikinci yılında Burgazada Mezarlığı ve Burgaz Cemevi'nde anma programı düzenleniyor. 

Burgazadası iskelesinde saat 13.30'da, mezarı başında 14.00'de ve Cemevi'nde de 15.00'de buluşulacak.

YORUMLAR
  Anna Swabey
Anna Swabey