A24.com.tr » teknoloji » Nintendo Türkiye'ye geri dönüyor

Nintendo Türkiye'ye geri dönüyor

Nintendo Türkiye'ye geri dönüyor

Ülkemizde de oldukça sevilen Nitendo ürünleri, 2012 yılında Türkiye'den çekilmişti. Yeni gelen habere göre Nitendo Türkiye'ye geri dönüyor

Ülkemizde Nitendo'nun distribütörlüğünü yapan Nortec Eurasia 2012 yılında ticari operasyonunu durdurma kararı almıştı ve ülkeden çekilmişti. Bu yüzden Türkiye'de yıllarca Nitento oyunu veya konsolu gibi ürünlerini resmi olarak göremedik. 

Fakat Nintendocu sitesinin haberine göre 2016 yılından beri Yunanistan ve Balkan bölgesinin Nintendo distribütörü olan CD Media bu yıl içinde Türkiye pazarına girecek.

Buna göre 22 Haziran 2016 tarihinden beri Yunanistan'da Nintendo ürünlerinin distribütörlüğünü yapan CD Media, Nintendo ile "CD Media Turkey" adı altında faaliyet göstermek üzere anlaşmış bulunuyor.

Habere göre yeni firma Nintendo ürünlerinin Türkiye pazarındaki resmi dağıtımını gerçekleştirecek ve bu distribütörlük yalnızca konsolu değil oyun ve yan ürünleri de kapsayacak.

CD Media henüz konu hakkında resmi açıklamayı yapmadı ama söz konusunu iddialar Yunanistan'ın güvenilir haber kaynaklarından geldiği için CD Media'nın Nintendo'nun yeni Türkiye distribütörü olmaya hazırlandığını söyleyebiliyoruz.

YORUMLAR
  İMBD'ye göre dünyanın en çok izlenen yabancı dizileri
İMBD'ye göre dünyanın en çok izlenen yabancı dizileri