A24.com.tr » politika » Mustafa Bozbey kimdir nereli kaç yaşında (CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı)

Mustafa Bozbey kimdir nereli kaç yaşında (CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı)

Mustafa Bozbey kimdir nereli kaç yaşında (CHP Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı)

CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday gösterdiği Mustafa Bozbey kimdir nereli kaç yaşında? İşte ayrıntılar...

Mustafa Bozbey kimdir kaç yaşında ne iş yapıyor? CHP'nin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Mustafa Bozbey'le ilgili ayrıntılı bilgiler haberimizde...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), 31 Mart 2019'daki yerel seçimler için adaylarını belirlemeye devam ediyor. Seçimlerde İYİ Parti ile birlikte ittifak yapacak olan CHP, Bursa'da kendi adayını çıkardı. CHP, Bursa Büyükşehir Belediyesi için Mustafa Bozbey'i aday gösterdi. Peki kimdir Mustafa Bozbey?

MUSTAFA BOZBEY KİMDİR?

İlkokulu Özlüce İlkokulu'nda, Orta ve Lise öğrenimini Bursa Cumhuriyet Lisesi'nde tamamladı. Yüksek Öğrenimini 1980 yılında girdiği Anadolu Üniversitesi'nde gördü. Mühendislik Mimarlık Fakültesi-İnşaat Mühendisliği Bölümünü 1984 yılında bitirdi. Aynı okulda yüksek lisans öğrenimini yaparak "İnşaat Yüksek Mühendisi" olarak mezun oldu.

1986 yılında projecilik ile başladığı meslek hayatına, daha sonra mesleğiyle ilgili taahhüt işleri yaparak devam etti. 1989 yılında Bozbey İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi'ni kurdu. Nilüfer bölgesinde ve Mudanya'da pek çok toplu konut projesini hayata geçirdi. 1996 yılında Bozbey İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi'ne dönüşen şirketteki görevi ve yetkilerini 18 Nisan 1999 seçimlerinin ardından devretti.

Mustafa Bozbey, 18 Nisan 1999 Yerel Seçimleri'nde DSP'den Nilüfer Belediye Başkanı seçildi. Bozbey, Nilüfer'e çağdaş bir kentleşme vizyonu kazandırdı. 5 yıllık görevini başarıyla sürdüren Bozbey, CHP'den girdiği 28 Mart 2004 Yerel Seçimleri'nde ikinci kez Nilüfer Belediye Başkanı seçildi.

Bursa siyasetinde merkez ilçede iki dönem üst üste seçilen ilk başkan olan Bozbey, 29 Mart Yerel Seçimleri'nde dördüncü kez belediye başkanı seçildi. Belediye Başkanlığı süresince sayısız projeye imza atan Bozbey, 30 Mart 2014 Yerel Seçimleri'nde bir kez daha belediye başkanı seçildi.

Bozbey, 30 Kasım 2014'te Seden Bozbey ile dünya evine girdi. Bozbey çiftinin Side isimli bir kız çocuğu bulunuyor.

YORUMLAR
  Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar
Görenleri bir sürü soruyla baş başa bırakan en garip fotoğraflar