A24.com.tr » yaşam » Mukbang nedir nasıl yapılır? Mukbang akımı ilk hangi ülkede çıktı?

Mukbang nedir nasıl yapılır? Mukbang akımı ilk hangi ülkede çıktı?

Mukbang nedir nasıl yapılır? Mukbang akımı ilk hangi ülkede çıktı?

Asya'nın en ilginç kültürüne sahip ülkelerinden biri olan Güney Kore'de ortaya çıkan ve ülkemizde de giderek yayılan mukbang nedir nasıl yapılır?

Mukbang nedir? Mukbang nasıl yapılır? İşte Mukbang hakkında merak edilenlerin yanıtı...

Mukbang, 2009 yılında Güney Kore’de popüler hale gelen, güzel kadınların ya da erkelerin yemek yiyerek canlı yayın yaptığı duruma deniyor. Bu durum, 2009 yılından günümüze hale etkisini sürdürürken, ülkemizde de yavaş yavaş git gide büyüyor. İşte, Munkbang ne demek sorusunun cevabı!

Mukbang eating show olarak da gelen bu olay, son yıllardır var olmasına rağmen, son dönemde ülkemizde de yayılmaya başladı.

Mukbang nedir?

Ülkemizde internet üzerinden yapılan yayıncılık sektörü, dünya çapında da popülerliğini koruyor. Hele ki Güney Kore, bu iş için kendini aşmış durumda görünüyor.

Yemek yeme yayıncılığı olarak bilenen bu terim, canlı yayın sırasında takipçilerle sohbet edilerek yapılıyor. Ayrıca canlı yayınlar, genellikle afreecatv üzerinden gerçekleşiyor.

Bu yayınlar sayesinde birçok kullanıcı, geçimini bu canlı yayınlardan sağlıyor. Hatta, ayda 9 bin Dolar ve üzeri kazançlar elde edenler de bulunuyor. Bu sebeple, Güney Kore’de son zamanlarda tek başına yaşayan insanların sayısının çoğaldığı da görülüyor.

Kültürlerinde kalabalık yemek yemek anlayışı olan ülke, bu canlı yayınları iş sektörü haline getirmiş durumda gibi gözüküyor. Bu yayına alışık olmayan kişiler, bu kadar yemeği, tek başına nasıl yediklerini hayretler için de sorguluyor. Bu sorgulamanın yanı sıra canlı yayını izlemenin zevkli olduğunu da dile getiriyorlar.

Ek olarak, canlı yayınları sonradan izlemek isteyenler için yayıncılar YouTube üzerinden videolarını paylaşıyor. İlerleyen zamanlarda Mukbang, ülkemizde de popüler hale gelecek gibi duruyor. Çünkü canlı yayına olan ilgi, günden güne artıyor. 

YORUMLAR
  Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test
Kaç yaşında hissettiğinizi tahmin eden test