A24.com.tr » politika » Muharrem İnce'nin mesaj tepkisine İsmail Küçükkaya'dan yanıt geldi

Muharrem İnce'nin mesaj tepkisine İsmail Küçükkaya'dan yanıt geldi

Muharrem İnce'nin mesaj tepkisine İsmail Küçükkaya'dan yanıt geldi

Cumhurbaşkanlığı yarışını Recep Tayyip Erdoğan'a kaybeden Muharrem İnce, bugün kameraların karşısına geçerek seçim sonuçlarıyla ilgili merakla beklenen konuşmasını yaptı.

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, seçimin ardından televizyonda açıklama yapmadığı gerekçesiyle çokça eleştirildi.

Muharrem İnce, dün akşam Fox TV sunucusu İsmail Küçükkaya'ya gönderdiği WhatsApp mesajında Erdoğan'ın seçimi kazandığını kabul ettiğini yazmıştı.

İnce, Küçükkaya'nın bu mesajını haber malzemesi olarak kullanmasına da şu sözlerle tepki gösterdi:

"İsmail Küçükkaya'ya arkadaşça mesaj attım. Onun haber yapacağını tahmin etmedim. Vatandaşlarımızın bunu tweetle değil benden öğrenmesi gerekirdi. Bir hatam oldu. Her şey netleşsin öyle açıklama yapacaktım. Demek ki gazetecilerle dost olurken daha dikkatli olmak gerekiyormuş. Hata benim öyle bir şey yazmamam gerekiyormuş. Özür diliyorum onun için. Medyanın karşısına çıkacaktım. Oy çalmışlardır. 10 milyon çalmışlar mıdır? Hayır. Seçim sonucunu kabul ediyorum. Arada 10 milyon fark var. Kaçtığımız yok, tehdit edildiğimiz yok. Tweetlerle öğrenilmesi şık olmamıştır, o konuda bir hata oldu." 

İLGİLİ HABER Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'nın seçim yayınına büyük tepki Fatih Portakal ve İsmail Küçükkaya'nın seçim yayınına büyük tepki

KÜÇÜKKAYA'DAN YANIT GELDİ

Muharrem İnce'nin kendisi hakkındaki eleştirilerine gazeteci İsmail Küçükkaya da sosyal medya hesabından yanıt verdi.

İşte o tweetler;

“Kamuoyuna zorunlu açıklama/ 1- Seçim gecesi canlı yayındayım. Saatler 00.37 olmuş. Herkes konuşmuş, İnce susuyor. Kayıp. Herkes merak ediyor ‘nerede' diye….

2-ince'ye yazdım, ‘neredesiniz? Ne diyeceksiniz?' Yanıtı şu oldu; “Adam kazandı” Elbette bunun haber değeri var… Erdoğan ve Bahçeli konuşmuş. Herkes İnce'nin ne diyeceğini merak ediyor. Bu haberdir. Seçimin sonucunu 00.37'de kabul etmiş. Haber değil mi?

Ayrıca hemen hemen aynı dakikalarda İnce gibi Bülent Tezcan da canlı yayında birbirine çok yakın açıklama yapıp, sağduyu çağrısında bulundular.

Seçim gecesi saat gece yarısını geçmiş, ortalıkta türlü dedikodular var. Bir Cumhurbaşkanı adayının seçim sonucunu kabul etmesi haber değil midir? Bunu kim iddia edebilir.

Böyle bir açıklamayı seçim gecesi duyurmayacak kişiye gazeteci denir mi?

İnce şunu yapmalıydı: çıkıp kameraların karşısında da konuşmalı ve mesajını vermeliydi. Bana mesajı verdikten sonra da pekala bunu yapabilirdi. O kadar bekledi, sustu, kayboldu. Kabahati şimdi niye başkasında arıyorsun.”

İLGİLİ HABER İsmail Küçükkaya kimdir nereli kaç yaşında İsmail Küçükkaya kimdir nereli kaç yaşında

TRT'Yİ SALONDAN ATTI

Saat 12.00'de basın toplantısı için kameraların karşısına geçen Muharrem İnce, salonda bekleyen TRT çalışanlarına "Benim mitingimi yayınlamayanın ne işi var burada" diyerek salondan çıkardı.

YORUMLAR
  Star Wars evreninin favorileri belli oldu
Star Wars evreninin favorileri belli oldu