A24.com.tr » eğitim » MİNİK SANATÇILARLA YAZA MERHABA!

MİNİK SANATÇILARLA YAZA MERHABA!

MİNİK SANATÇILARLA YAZA MERHABA!

Usta Sanatçıların eserlerinden kendilerine yakın olanlarını seçen Öğrenciler, eserlere kattıkları yorumlarla ortaya çıkan güzellikleri Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde sergileyecekler.

Usta Sanatçıların eserlerinin Tarabya Alpaslan İlkokul ve Ortaokulu öğrencilerinin yorumlarıyla oluşturulan 364+1 WORLD ART DAY & MASTERPIECES MİNİK SANATÇILARLA YAZA MERHABA 3 isimli sergi, 12 Nisan 2023 günü saat 14:00’te açılarak 16 Nisan 2023 Pazar gününe kadar, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Tophane-i Âmire Kültür ve Sanat Merkezinin 5 Kubbe Salonunda ziyaret edilebilecektir.

Resim ve heykel sanatçısı Funda Camelmas Mepa, Sarıyer / Tarabya Alpaslan İlkokul ve Ortaokulu’nda 2023 öğretim yılı başından bu yana sanatı sevdirebilmek için, okul müdürü Veysel Aykaz ve okul yönetiminin destekleriyle sanat kulübü kurarak yaklaşık 350 öğrenciye resim eğitimi verdi.

Aynı zamanda iletişime geçtiği 35 çeşitli üniversite ve yüksek okulların öğretim görevlileri ve usta sanatçılar bu sergi için eserlerini gönderdiler.

Usta Sanatçıların eserlerinden kendilerine yakın olanlarını seçen Öğrenciler, eserlere kattıkları yorumlarla ortaya çıkan güzellikleri Dünya Sanat Günü etkinlikleri çerçevesinde sergileyecekler.

Funda Camelmas Mepa özellikle küçük yaştaki çocukların sanata bakışlarını sergilemekle kalmayıp, bu anlamlı haftada sanatı da sevmelerine neden olarak geleceğin sanatçılarının sanat gözünü açacak… 

Bu sanat etkinliğinin oluşmasında ev sahipliği yapan MSGSÜ Rektörü sayın Prof.Dr.Handan İnci Elçi’yi, Genel Sekreter Daniyal Çakıral ve MSGSÜ360 Etkinlik Koordinatörlüğü’nden Öğretim görevlisi Yunus Emre Akbulut’u sanatçıya ve çocuklara olan yaklaşım ve yardımlarından dolayı tebrik ederiz.

Açılış günü, Devrim Erbil Bakü’deki sergisinde, Bedri Baykam da Amerika’daki Dünya Sanat etkinliklerinde olacaklarından sergi açılışına video konuşması ve eserleri ile katılacaklar.

Usta sanatçılardan Rüzgar Fidan workshop çalışması ile canlı performans yaparak çocuklara tuval üzeri resim çalışmasını canlı olarak gösterecek.

Tüm usta Sanatçılar sergi açılışında bulunarak, çocukların çalışmalarındaki yorumlarını karşılıklı değerlendirecekler. Ustaların eserlerine çocukların yorumları eğlenceli bir şekilde değerlendirilerek çocukların sanata bakış açıları, sanatın birleştiriciliği ve güzelliğine şahit olunacak.

ALFABETİK SIRASIYLA KATILIMCI USTA SANATÇILAR  ;

Abdullah Tezemir, Ahmet Bostancı, Ahmet Özel, Ali İlikler, Alev Demirkesen, Alparslan Bolu, Aylin Gürbüz, Ayşe Nuran Yapıcı, Bahri Genç, Bedri Baykam, Berrin Bayraktaroğlu, Candan Önay, Ceren Baykan, Cihat Aral, Devrim Erbil, Erol Kılıç, Fatma Yeler Dağlı, Funda Camelmas Mepa, Gürkan Uzunköprü, Hülya Düzenli, Mehtap Kodaman, Melihat Tüzün, Memiş Aslan, Murat Erkan, Murat Külcüoğlu, Ömer Yiğit Aral, Rüzgar Fidan, Sadık Altınok, Sakine Düzce, Serap Murathanoğlu Eyrenci, Şükrü Kara, Tijen Şikar, Tülay Erbesler, Türkan Çetin, Zeynep Çavdar Kaleli

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar
Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar