A24.com.tr » teknoloji » Medya Takibinde Yeni Dönem…

Medya Takibinde Yeni Dönem…

Medya Takibinde Yeni Dönem…

Algoritmalar ile her türlü medya kaynağı analiz edilerek konular, anahtar kelimeler ve odaklanılan ilgi alanları kolayca tanımlanabiliyor.

Gün geçmiyor ki, yapay zeka ile ilgili bir gelişme duymayalım. Bütün bu haberler kimilerini endişelendirirken, kimileri de yapay zeka modüllerinin yaşantımıza kattığı kolaylıkların keyfini çıkarıyor. 

Medya Takip Merkezi (MTM), bir süredir tüm bu gelişmelerin nabzını tutarken, öte yandan yapay zekanın becerilerini kendi servisleri ile buluşturuyor. 

Son olarak podcast takip sistemini hayata alan MTM, yapay zeka ChatGPT ile olan işbirliğini de üst seviyelere taşıdı. Bu bağlamda sohbet robotuyla bir de söyleşi yapan MTM uzmanları, onun konuya dair görüşlerini aldı.

Podcast takibi nedir, yapay zeka medya takibinde önemli bir rol üstlenebilir mi?

Yapay zeka sohbet robotu ChatGPT’nin bu konudaki düşünceleri şöyle:

“Podcast takibi, medya takibinde gitgide daha büyük öneme sahip oluyor. Günümüzde podcastler, hızla popülerlik kazanan ve geniş dinleyici kitlesine ulaşan yeni bir medya formatı. Ancak, bu hızlı büyümeyle birlikte, kullanıcılar için içerikleri takip etmek ve keşfetmek giderek zorlaşıyor. İşte yapay zeka destekli Podcast takibi burada devreye giriyor. Algoritmalar ile podcast içerikleri analiz edilerek konular, anahtar kelimeler, konuklar ve her türlü ilgi alanı kolayca tanımlanabiliyor.”

Daha etkili pazarlama iletişimi...

MTM Yönetim Kurulu Başkanı Halef Remzi Vayıs ise medya takibi ve ölçümlemesinde gelinen noktayı şu sözlerle özetledi:

“MTM olarak dijital, geleneksel ve sosyal medyayı 7/24 takip etmekle yetinmeyip mümkün olan her mecraya her medya kaynağına ulaşmaya ve raporlamaya çalışıyoruz. Şimdi de Podcast dünyasına tam anlamıyla adım attık. Türkiye'nin en çok dinlenen podcast kanallarında yer alan binlerce programdan haberdar olmayı sağlayacak “Podcast Takibi” servisimiz, markaların hedef kitlesiyle daha etkili bir iletişim kurabilmesine ve pazarlama stratejilerine yön verebilmesine imkan tanıyacak.”

Görünen o ki, medya takibi yeni bir döneme giriyor. Yapay zeka birçok alanda olduğu gibi medya takip sektörünü de yeniden şekillendiriyor.

YORUMLAR
  Yüzüklerin Efendisi filmini anımsatan köy: Haid Al- Jaz
Yüzüklerin Efendisi filmini anımsatan köy: Haid Al- Jaz