A24.com.tr » teknoloji » Mavi Balina nedir görevleri nelerdir

Mavi Balina nedir görevleri nelerdir

Mavi Balina nedir görevleri nelerdir

Son dönemde gençlerin art arda intihar etmesine neden olan Mavi Balina isimli bilgisayar oyununun gençleri intihara nasıl sürüklediği merak ediliyor. Mavi Balina nedir, görevleri nelerdir?

Son olarak Ordu'da 17 yaşındaki lise öğrencisi İbrahim Can'ın intiharıyla birlikte yeniden gündeme gelen Mavi Balina, anne ve babaların korkulu rüyası oldu. Mavi Balina isimli bilgisayar oyunundaki talimatları uygulayan gençleri art arda intihar etmesi aileleri telaşa sürüklerken, Mavi Balina'nın ne şekilde intihara sürüklediği merak ediliyor.

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca çocuğu tehdit eden Mavi Balina oyunu, ailelerin korkulu rüyası oldu. Peki nedir bu Mavi Balina oyunu, Mavi Balina oyunu nasıl öldürüyor?

HACKER OYUNU

Oyunun resmi bir internet adresi ve yasal satışı yok. Rus chat sayfalarında oyuna girmek isteyen kişilere yönetici tarafından adres gönderiliyor. Bu internet adresine giren kişilerin bilgisayarlarına virüs sokularak tüm kişisel bilgilerine ulaşılıyor ve bundan sonra da şantaj yoluyla 'oyuncu'dan verilen tüm talimatların yerine getirilmesi isteniyor.

BLACK MIRROR'A KONU OLMUŞTU

Kullanılan şantaj sistemi, Black Mirror (Kara Ayna) televizyon dizisinin 'Shut Up and Dance' (Sus ve Dans Et) adlı bölümünde işlendiği ve anlatıldığı ortaya çıkmıştı. Bu hikayede, web kamerasından çekilen gizli görüntülerini yayınlama tehdidinde bulunan hacker'lar, kurbanları örgüt adına suç ve cinayet işlemeye zorluyordu.

50 GÜN 50 GÖREV

Mavi Balina oyunu 50 gün boyunca giderek korkunç hale gelen 50 görevden oluşuyor. Kendini sakatlayabilecek görevlerden korku filmlerini izlemeye kadar sıra dışı şeyler yer alıyor. Görevleri yerine getirip oyunu bitiremeyen kullanıcılara ‘Öl, nasıl olsa yeniden doğacaksın’ telkini yapılıyor.
 

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar
Ünlü isimlerin setlerden paylaştığı en doğal anlar