A24.com.tr » yaşam » Lidio'nun Risk ve Uyum Direktörlüğü görevinde yeni isim: Özden Aktaş

Lidio'nun Risk ve Uyum Direktörlüğü görevinde yeni isim: Özden Aktaş

Lidio'nun Risk ve Uyum Direktörlüğü görevinde yeni isim: Özden Aktaş

Çok uluslu şirketlerde bilgi güvenliği, mevzuat ve uyum, risk yönetimi konularında 15 yıllık tecrübesi bulunan Özden Aktaş, Lidio'nun Risk ve Uyum Direktörü olarak atandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi Matematik Mühendisliği Bölümü'nden mezun olduktan sonra 1996 yılında Demir Hayat Sigorta'da kariyerine başlayan Özden Aktaş, 1997 - 2002 yılları arasında sırasıyla DHL Worldwide Express ve BP Petrolleri A.Ş.'de bilgi teknolojileri alanında yazılım, sistem analizi çalışmaları yaparak, ERP projelerinde görev aldı. Aktaş, 2007-2009 yılları arasında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde Bilgisayar Mühendisliği alanındaki yüksek lisans eğitimi sırasında Bilgi Güvenliği ekibinde görev alarak Bilgi Güvenliği ve Risk Yönetimi üzerine akademik çalışmalara katıldı ve bu alanda iki makaleye imza attı. 

2010 yılında Lostar firmasında Danışman olarak göreve başlayan Aktaş, Bilgi Güvenliği, Yönetişim ve İş Sürekliliği konularında eğitimler vererek yerli ve yabancı şirketler için denetim ve uygulama projeleri gerçekleştirdi. Ardından Citibank Türkiye Teknoloji ekibinde Bilgi Güvenliği Yöneticisi ve Citibank Macaristan ekibine bağlı olarak Kontrol ve Uyumluluk Yöneticisi olarak çalıştı. 2013-2017 yılları arasında Asseco SEE Teknoloji şirketinde Risk Yöneticisi olarak görev yaptı ve İş Sürekliliği Yöneticiliği, denetimler, mevzuat ve PCI DSS uyumlulukları sorumluluklarını üstlendi, Asseco'nun Ödeme Hizmetleri iştirakinin lisans hazırlık çalışmaları sürecine destek verdi. Güneş Sigorta ve Bupa Acıbadem Sigorta'da Bilgi Güvenliği Müdürü iken Güvenlik Departmanının kurulumu, güvenlik ürünlerinin devreye alınması, güvenlik sıkılaştırma çalışmalarının ardından, Deloitte Türkiye Risk Danışmanlığı ekibinde Kıdemli Müdür olarak Bilgi Güvenliği, Mevzuat ve Uyum, Kimlik Yönetimi Uyarlaması, İş Sürekliliği ve Kriz Yönetimi Projelerinde yöneticilik yaptı.  

İleri düzeyde İngilizce, temel seviyede Fransızca ve Çince bilen Özden Aktaş, ISO 27001 LA, Eğitimcinin Eğitimi ve A Sınıfı İş Güvenliği Uzmanı sertifikalarına sahip bulunuyor.  

1 Mart 2024 tarihi itibarıyla Lidio ailesine katılan Özden Aktaş, bundan böyle kariyerini Lidio'nun Risk ve Uyum Direktörü olarak sürdürecek. 

YORUMLAR
  Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?
Burçların Baskın özellikleri nelerdir? İkili ilişkilerin bitişinde burçların davranışları nelerdir?