A24.com.tr » eğitim » LGS güvenlik kayıt no nedir ve nasıl öğrenilir? e-okul

LGS güvenlik kayıt no nedir ve nasıl öğrenilir? e-okul

LGS güvenlik kayıt no nedir ve nasıl öğrenilir? e-okul

LGS tercihlerini yapmak isteyen adaylar, e-okul giriş sisteminde "güvenlik kayıt no" diye bir alan ile karşılaşıyor ve bunu nasıl öğreneceklerini bilmiyorlar.

1 Temmuz ve 12 Temmuz tarihleri aralığında gerçekleştirilecek olan LGS tercihleri için sınava giren adaylar heyecanla işlemlerini yapmaya başladılar. E-Okul tercih giriş ekranınına girmek isteyen öğrencilerin karşısına çıkan güvenlik kayıt no, adaylardan sonraki tercihler ve tercih düzenleme işlemlerinden talep edilen bilgiler arasında bulunuyor. Güvenlik Kayıt No alanı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Yerleştirme Sınavı başvurusunda verilen numaraya denmektedir.

GÜVENLİK KAYIT NO NASIL ÖĞRENİLİR?

E-Okul tercih giriş ekranında öğrencilerin karşısına çıkan güvenlik kayıt no, adaylardan sonraki tercihler ve tercih düzenleme işlemlerinden talep edilen bilgiler arasında bulunuyır.

Güvenlik Kayıt No alanı Sınavla Öğrenci Alan Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Yerleştirme Sınavı başvurusunda verilen numaraya denmektedir.

Kurum tarafından yapılan açıklamada, “Bu sınava Başvuru yapmamışsanız ilk girişte boş geçiniz. Başvurunun kaydedilmesinden sonraki girişlerde size verilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini girmelisiniz.

Dikkat: Kayıt işleminden sonra ekranda gösterilecek olan "Güvenlik Kayıt No" değerini almayı unutmayınız! Numarayı almayı unuttuysanız öğrencinin kayıtlı olduğu okul müdürlüğüne şahsen başvurarak Güvenlik Kayıt Numarası' nı öğrenebilirsiniz.” denildi.

 

LGS TERCİHLERİ NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

8'inci sınıfı başarıyla tamamlayan veya mezun durumda olan öğrenciler, yerleştirme işlemleri için tercih ve yerleştirmeye esas nakil başvurusunda bulunabilecektir.

Tercih işlemi öğrenci ve velisi tarafından https://eokul.meb.gov.tr internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüklerinden yapılabilecektir. Yapılan tercihler mutlaka ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacaktır.

 

Sınava giren ve Merkezî Sınav Puanına sahip olan öğrenciler dâhil tüm öğrenciler yerel yerleştirme ile öğrenci alan okul tercihinde bulunmak zorundadır. Yerel Yerleştirme İle Öğrenci Alan Okullar ekranından tercih yapılmaması durumunda, öğrencilere Merkezî Sınavla Öğrenci Alan Okullar ile Pansiyonlu Okullar tercih ekranı açılmayacaktır.

Elektronik ortamda tercih işlemlerini yapamayanlar için okul müdürlükleri, tercih işlemlerini öğrenci velisinin talebi üzerine, velinin doldurup imzalayarak verdiği "Yerleştirme Tercihleri İçin Ön Çalışma Formu EK-1"e bağlı kalarak veli adına yapacaktır (12 Temmuz 2019 saat 17.00'ye kadar).

YERLEŞTİRME SONUÇLARININ AÇIKLANMASI

a) Yerleştirme sonuçları 22 Temmuz 2019 tarihinde http://www.meb.gov.tr ve https://eokul.meb.gov.tr adreslerinde ilan edilecektir.

b) Öğrenciler, T.C. kimlik numarası ve doğum tarihiyle sonuç bilgilerini sorgulayabilecektir. Öğrencilere sonuç belgesi gönderilmeyecektir.

d) 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanununun 20/B Maddesi hükmü uyarınca yerleştirme sonuçlarına ilişkin 10 günlük dava açma süresi, sonuçların ilan edildiği tarihi izleyen günden itibaren başlar ve sonuçlara yapılacak itiraz başvuruları, işlemeye başlayan dava açma süresini etkilemez.  

YORUMLAR
  Ahmet Kaya'nın ailesi büyük tepki verdi!
Ahmet Kaya'nın ailesi büyük tepki verdi!