A24.com.tr » eğitim » LGS 3. tercihler ne zaman? 3.tercihler ne zaman yapılacak LGS

LGS 3. tercihler ne zaman? 3.tercihler ne zaman yapılacak LGS

LGS 3. tercihler ne zaman? 3.tercihler ne zaman yapılacak LGS

LGS nakil sonuçlarının açıklanmasının ardından yerleşemeyen binlerce öğrenci yeni tercih döneminin ne zaman başlayacağını merak ediyor. Peki LGS 3. tercihler ne zaman başlıyor ne zaman bitiyor?

Liseli adaylarının tercih sonuçları belli oldu. Ancak pek çok öğrenci bir okula yerleşemedi. Yerleşemeyen öğrenciler için bir fırsat daha bulunuyor. Peki LGS'de 3. tercihler ne zaman yapılacak? LGS 3. tercihler ne zaman? İşte ayrıntılar...

LGS 3. TERCİHLER NE ZAMAN?

Lise nakil süreci hız kesmeden devam ediyor. Nakil sürecinin ilk aşamasının tamamlanmasının ardından gözler LGS 3. tercihlerin ne zaman yapılacağına çevrilmişti. Beklenen tarih nihayet geldi. Yani LGS 3.tercihleri bugün itibariyle başladı.

İLGİLİ HABER LGS 1. nakil sonuçları açıklandı | MEB LGS nakil sonuçları | 2019 LGS nakil sonuçları | Lgs tercih sonuçları 2019 LGS 1. nakil sonuçları açıklandı | MEB LGS nakil sonuçları | 2019 LGS nakil sonuçları | Lgs tercih sonuçları 2019

LİSE NAKİL TARİHLERİ

Yerleştirmeye esas ikinci nakil tercih başvuruları yani LGS 3.tercihleri 5-8 Ağustos'ta yapılacak. Yerleştirmeye esas ikinci nakil sonuçlarının 10 Ağustos'ta duyurulmasıyla merkezi olarak yürütülen ana yerleştirme süreci tamamlanacak. Her nakil döneminde öğrenciler, her gruptan en fazla 3 (üç) okul tercihinde bulunabilecekler.

Daha sonra hiçbir yere yerleşemeyen öğrenciler için il/ilçe öğrenci yerleştirme ve nakil komisyonlarınca yerleştirme başvuruları alınacak ve 6 Eylül'de yerleştirme süreci tümüyle sona erecek.

Tercih işlemleri, öğrenci ve velisi tarafından "https://e­-okul.meb.gov.tr" internet adresinden veya herhangi bir ortaokul/imam hatip ortaokulu müdürlüğünden gerçekleştirilecek. Tercihler, ilgili ortaokul müdürlüklerine onaylatılacak.

Yerleştirmeye esas nakil döneminde herhangi bir tercihine yerleşen öğrenci önceki yerleştiği okul hakkından vazgeçmiş sayılacak. 

LİSE TERCİHİ İÇİN TIKLAYINIZ

YORUMLAR
  30 yaşın altındaki kimselere güvenmeyin (30 yaşında 30 fotoğrafla Rihanna)
30 yaşın altındaki kimselere güvenmeyin (30 yaşında 30 fotoğrafla Rihanna)