A24.com.tr » yaşam » Kut'ül Amare nedir? Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi oyuncuları

Kut'ül Amare nedir? Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi oyuncuları

Kut'ül Amare nedir? Mehmetçik Kut'ül Amare dizisi oyuncuları

TRT 1'in yeni yapımı Kut'ül Amare, Diriliş Ertuğrul'dan sonra en geniş bütçeli yapım olma özelliğini taşıyor. Peki Kut'ül Amare nedir, Kut'ül Amare Mehmetçik dizisi oyuncuları kimler?

TRT 1'de izleyici ile buluşmaya hazırlanan Kut'ül Amare Mehmetçik, geçtiğimiz gün galasını gerçekleştirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da katıldığı gala, izleyicilerden tam not alırken, Kut'ül Amare'nin ne olduğu merak ediliyor.

Kut'ül Amare Zaferi nedir?

I. Dünya Savaşı’nın Irak Cephesi’nde, İtilaf Devletleri ile İttifak Devletleri arasında gerçekleşmiş bir kuşatma muharebesidir. 8.000 askerden oluşan İngiliz-Hint garnizonu Bağdat’ın 160 kilometre güneyinde Kut kasabasında Osmanlı ordusu tarafından kuşatıldı. 101 yıl önce 29 Nisan’da sonuçlanan kuşatma sonrasında İngilizlerin 6’sı general, 476’sı subay olmak üzere toplam 13 bin 309 askeri esir alındı. Bazı tarihi kaynaklara göre Osmanlı ordusunun Birinci Dünya Savaşı’nda, Çanakkale’den sonra en büyük zaferi olan Kut’ül Amare 1952 yılına kadar Türk Ordusu tarafından bayram olarak kutlanıyordu. 

Mehmetçik Kut'ül Amare Oyuncuları;

Serdar Gökhan (Hüsrev)

İsmail Ege Şaşmaz (Mehmet)

İlker Aksum (Cox)

Kaan Taşaner (Süleyman Askeri)

Emre Başer

Özgü Kaya

YORUMLAR
  Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!
Kendisi ile törenle evlenen yalnız gelin!