A24.com.tr » ekonomi » Kuşadası Belediyesi ve Payten iş birliği ile Payten Adalı Kart

Kuşadası Belediyesi ve Payten iş birliği ile Payten Adalı Kart

Kuşadası Belediyesi ve Payten iş birliği ile Payten Adalı Kart

Kuşadası Belediyesi'nin Payten iş birliği ile hayata geçirdiği Adalı Kart projesi ile Kuşadası'nda ikamet eden vatandaşlar için avantajlar dönemi başladı.

Üye iş yerlerinde pek çok hizmet ve indirimi de bünyesinde barındıran sosyal sorumluluk projesi kapsamında verilen kartlara, belediye tarafından sadece sosyal yardımlar değil aynı zamanda kültür sanat etkinlikleri, özel günlerde kişiye özel ikramlar, gıda ve otopark gibi hizmet ve ürünlerin karşılanabilmesi için de bakiye yüklenebiliyor.
 
Kuşadası Belediyesi, ihtiyaç sahibi ilçe sakinlerine sağladığı sosyal yardımların etkin bir şekilde kullanılmasını sağlamak ve yerel esnafa destek olmak amacıyla Payten'in kapalı devre ödeme sistemi altyapısıyla geliştirdiği Adalı Kart projesini hayata geçirdi. Hizmete sunulmasının üzerinden sadece 2 hafta gibi çok kısa bir süre geçmesine karşın kullanıcı sayısı 3 bin 816'ya ulaşan Adalı Kart sosyal yardımları ve birçok avantajı vatandaşlara sunmaya başladı.
 
Kuşadası Belediyesi'nin hemşeri kartı olarak da nitelendirdiği proje başta belediyenin sosyal tesisleri ile diğer iş yerleri ve esnaflarda da pek çok hizmet ve indirimi bünyesinde barındırıyor. Payten'in projeye özel geliştirdiği kapalı devre ödeme sistemi sayesinde vatandaşlar belediye tarafından Adalı Kartlara yüklenen bakiyeleri ile projede yer alan market, fırın, kasap vb. yiyecek alışverişlerinin ödemelerini güvenli bir şekilde yapabiliyorlar. Okul kantinlerinin de yer aldığı projede, Kuşadası'ndaki öğrenciler Belediyenin Adalı Kartlarına yüklenen bakiyelerini okul kantininde harcayabilecekler. Payten'in ödeme altyapısı Kuşadalı vatandaşlara, kültür ve sanat etkinliklerinde ücretsiz ya da indirimli bilet alımı, otoparklarda çeşitli avantajlardan yararlanma, geri dönüşüm uygulamalarında bakiye kazanma gibi fırsatları da sunuyor. Tüm sosyal tesislerde yüzde 30 indirimin tanımlandığı karta Kuşadası'nda ikamet eden vatandaşlar belediye binasının yanında bulunan Adalı kart noktası ya da https://adalikart.com/tr web sitesinden başvuru yapılabiliyor.
 
Konuyla ilgili açıklama yapan Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu, “Kuşadası ilçesinin ekonomisini canlandıracak ve Kuşadalı vatandaşların kendilerini ayrıcalıklı hissetmelerine imkân tanıyan böylesine güçlü bir projenin Payten Türkiye altyapısı üzerine inşa edilmesinden mutluluk duyuyoruz. KVKK hükümlerine tam uyumluluk gösteren, belediyenin bulut sunucularına kurduğumuz bu sisteme API'ler kolaylıkla entegre olabiliyor. Bu sayede belediyenin web sitesiyle entegre ettiğimiz sistemde, site üzerinden hem kart başvurusu alınabiliyor hem de vatandaşların kullanıcı bilgilerini girerek bakiyelerini ve avantajlarını görüntüleyebilmeleri sağlanıyor. Ayrıca belediyenin tesislerine ve projede yer alan iş yerlerine Android POS cihazları da sağladık. Böylece vatandaşlar, belediyenin yüklediği sosyal yardımları, üye iş yerlerinde Adalı Kartları ile harcayabiliyor. Sunduğumuz altyapı tamamen belediyenin taleplerine göre AR-GE ekiplerimiz tarafından özenle tasarlandı. Ayrıca burada kurduğumuz sistem Türkiye'nin tüm belediyelerinde kullanılabilecek şekilde tasarlandı. Ek olarak bu çözümümüzü belediyelerin kendilerine özel ihtiyaçlarına göre de uyarlayabiliyoruz. Türkiye ve yurt dışında sanal POS altyapısı sunduğu 27 banka ve 50 binin üzerinde üye işyerinin yıllık 1,2 milyarın üzerinde e-ticaret işlemine ve aylık 5,5 milyondan fazla tokenizasyon işlemine aracılık eden Payten Teknoloji olarak, kamu ya da özel sektör fark etmeksizin tüm kurum ve kuruluşların gelişen ve dönüşen ihtiyaçlarına cevap veren tam kapsamlı çözümleri tek yerden sunma yaklaşımıyla hareket ediyoruz.” dedi.
 
Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise açıklamasında şunları söyledi: “Böyle değerli bir projeyi hayata geçirmek için şüphesiz ki güçlü ve güvenilir bir iş ortağı seçmek ilk hedefimizdi. Emsal projeleri, 25 yılı aşan ödeme sektörü deneyimine sahip köklü bir firma olmasının yanı sıra AR-GE ekipleriyle esnek, modüler ve aynı zamanda tüm ihtiyaçlarımızı karşılayabilen ürün ve çözümleri sunabilmesi Payten'i iş ortağı olarak seçmemizde büyük rol oynayan faktörlerin başında geliyor. Payten'in dinamik ve esnek iş yapış kültürüyle projeye dair tüm taleplerimizi gerçekleştirdik. Bu sayede Adalı Kart altyapısı, benzerlerinden farklı olarak birçok sosyal sorumluluk uygulamasını bünyesinde barındırıyor. Bunun yanında tamamen belediyemize özel tasarlanan bir kapalı devre ödeme ekosistemiyle yüzde 100 güvenli şekilde binlerce vatandaşımıza desteklerimizi ulaştırabiliyor olmak Payten ile gerçekleştirdiğimiz iş birliğinde doğru kararı verdiğimizin göstergesi oldu. Gözbebeğimiz olan projemiz henüz çok genç. Hedefimiz yeni fikirlerle bu yapıyı daha da olgunlaştırmak ve vatandaşlarımıza birçok farklı alanda da desteklerimizi ileterek, onlara daha fazla mutluluk hediye etmek.”

YORUMLAR
  Ülkeler savaşçı birer insan olsaydı nasıl görünürdü?
Ülkeler savaşçı birer insan olsaydı nasıl görünürdü?