A24.com.tr » eğitim » KHK ile ihraç edilen özel okullarda çalışabilir mi? İşte MEB'in cevabı...

KHK ile ihraç edilen özel okullarda çalışabilir mi? İşte MEB'in cevabı...

KHK ile ihraç edilen özel okullarda çalışabilir mi? İşte MEB'in cevabı...

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), CİMER yoluyla gelen başvuruya verdiği yanıtta, KHK ile görevinden ihraç edilenlerin bir daha özel okullarda çalışamayacağını vurguladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Kanun Hükmünde Kararnamelerle görevden ihraç edilen personellere kapıyı kapattı.

MEB Özel Öğretm Kurumları Genel Müdürlüğü, "İhraç edilen sağlık bakanlığı personeli özel kurumlarda çalışabilirken, ihraç edilen MEB personeli neden özel öğretim kurumlarında çalışamıyor?" sorusuna, KHK ile ihraç edilenlerin özel okullarda çalışamayacağını belirterek cevap verdi.

İŞTE MEB'İN CEVABI:

T.C. Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) 'ne 05.09.2018 tarihinde yapmış olduğunuz ... sayılı başvurunuz 21.09.2018 tarihinde ÖZEL ÖĞRETİM KURUMLARI GENEL MÜDÜRLÜĞÜ tarafından cevaplanmıştır:

"5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanununun Kurucu/kurucu temsilcisinin nitelikleri ve kurum binaları başlıklı dördüncü maddesinde; ...11/10/2006 tarihli ve 5549 sayılı Suç Gelirlerinin Aklanmasının Önlenmesi Hakkında Kanun kapsamında işlenen suçlardan ceza almamış olması veya haklarında bu suçlardan dolayı kovuşturma bulunmaması, terör örgütlerine ya da Millî Güvenlik Kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna kararı verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği,mensubiyeti ya da iltikakı yahut bunlarla irtibatı olmaması şartı aranır.

Ayrıca özel öğretim kurumlarına personel atama işlemleri valilikler tarafından yürütülmekle birlikte; ilgi 679 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (7084 sayılı Kanun), KHK'nın ve diğer kamudan ihraçları konu edinen KHK'larla 'Kamu Görevlilerine ilişkin tedbirler' başlıklı birinci maddesinde; "Madde 1 - (1) Terör örgütlerine veya Millî Güvenlik kurulunca Devletin millî güvenliğine karşı faaliyette bulunduğuna karar verilen yapı, oluşum veya gruplara üyeliği, mensubiyeti veya istisakı yahuh bunlarla irtibatı olan;

a) Ekli (1) sayılı listede yer alan kişiler kamu görevinden, ... başka hiçbir işleme gerek kalmaksızın çıkarılmıştır.

(2) Birinci fıkra gereğince kamu görevinden, ... çıkarılan kişilerin, mahûmiyet kararı aranmaksızın, rütbe ve/veya memuriyetleri alınır ve bu kişiler görev yaptıkları teşkilata yeniden kabul edilmezler; bir daha kamu hizmetinde istihdam edilemezler, doğrudan veya dolaylı olarak görevlendirilemezler; ..." hükümelerine yer verilmektedir.

5580 sayılı Kanunun yukarıda belirtilen maddesi ve 7084 sayılı Kanunun 'Kamu Görevlerine ilişkin tedbirler' başlıklı maddesi ile diper kamudan ihraçları içeren KHK'ların 'Kamu Görevlilerine ilişkin tedbirler' maddeleri bir bütün olarak değerlendirildiğinde, KHK ile kamu görevinden ihraç edilen kişilerin Bakanlığımıza bağlı özel öğretim kurumlarında görev alamayacağı değerlendirilmiştir.

YORUMLAR
  Gösteri dünyasının küs isimleri
Gösteri dünyasının küs isimleri