A24.com.tr » yaşam » Kanser tedavisi gören Beşar Esad'ın eşi Esma Esad kimdir kaç yaşında nereli

Kanser tedavisi gören Beşar Esad'ın eşi Esma Esad kimdir kaç yaşında nereli

Kanser tedavisi gören Beşar Esad'ın eşi Esma Esad kimdir kaç yaşında nereli

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a meme kanseri teşhisi konuldu. Peki tedavi altına alınan Esma Esad kimdir, kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilenler...

Meme kanseri teşhisi konulan Esma Esad, kemoterapi tedavisi görmeye başladı. Yaşanan bu gelişme sonrası Esma Esad'ın kim olduğunu merak edilmeye başlandı. Peki kimdir Esma Esad, kaç yaşında ve nereli? İşte merak edilen haberin bütün detayları ve ortaya çıkan bilgileri...

ESMA ESAD KİMDİR?

Esma Esad, İngiltere'de 11 Ağustos 1975 tarihinde hayata gözlerini açmıştır.

Suriye Devlet Başkanlığı tarafından kansere yakalandığı duyurulan Esma Esad, 43 yaşında olmakla birlikte ailesi aslen Suriye kökenlidir.

Üniversite eğitimini 1996 tarihinde King's College'dan tamamlayarak mezun olan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'ın annesi Sahar El-Akhras, emekli bir diplomattır; babası ise Fawaz Akhras, Londra'da Cromwell Hastanesi'nde kardiyologtur. 2000 tarihine gelindiğinde Suriye'ye yerleşerek Hafız Esad'ın ölümü ile Devlet Başkanlığı görevine getirilen eski göz doktoru Beşar Esad ile evlilik gerçekleştirdi. Üniversite eğitimini tamamlamasının ardından, yine aynı şehirde Avrupa ve Doğu Asya müşterileri ile Hedge Fon Yönetimi Bölümü Deutsche Bank Grubu'nda kariyer hayatına atıldı.

İngiltere ve Suriye pasaportuna sahip olan Esma Esad, 1998 tarihinde birleşme ve satın almalar hususunda uzmanlaşmış olan JP Morgan'da Yatırım Bankacılığı alanında çalışmaya başladı.

Esma Esad 3 çocuk annesidir.

YORUMLAR
  Yüzüklerin Efendisi filmini anımsatan köy: Haid Al- Jaz
Yüzüklerin Efendisi filmini anımsatan köy: Haid Al- Jaz