A24.com.tr » medya » Kanal D Haber spikeri Buket Aydın kimdir - Buket Aydın evli mi - Instagram hesabı

Kanal D Haber spikeri Buket Aydın kimdir - Buket Aydın evli mi - Instagram hesabı

Kanal D Haber spikeri Buket Aydın kimdir - Buket Aydın evli mi - Instagram hesabı

Mehmet Ali Birand'tan sonra Kanal D Haber'in koltuğu bir türlü doldurulamazken şimdilerde o görevi üstlenen kişi Buket Aydın oldu. Buket Aydın kimdir, kaç yaşında, ınstagram hesabı var mı?

 Büyük usta Mehmet Ali Birand'ın vefatının ardından birçok ünlü enkırmenin yerine geçmesine rağmen dikiş tutturamaması ana haberin koltuğunda sıklıkla revizyona gidilmesine neden oldu. Son olarak Kanal D Ana Haber'in sunucu koltuğuna Buket Aydın oturdu.


Kanal D Ana Haber Bülteni'nde sunuculuk görevini üstlenen Ahmet Hakan, yürüttüğü bu görevinden ayrılacağı duyurusunda bulunarak izleyicilere veda etti. Ahmet Hakan'ın istifasının akabinde Kanal D Ana Haber Bülteni'ni hangi yeni ismin sunacağı konusu kesinlik kazandı. Televizyon sunucusu Buket Aydın tarafından, kişisel sosyal medya hesabı üzerinden Kanal D ekranlarında Ana Haber Bülteni sunuculuğu görevine başlayacağının açıklaması gerçekleştirdi. Buket Aydın'ın NTV'den ayrılmasıyla birlikte Kanal D ekranlarına transfer olarak Ana Haber Bülteni sunuculuğuna gelmesinin sonrasında; kim olduğu, hayatı, eğitimi ve kariyerine dair ayrıntılar izleyici kitlesi tarafından araştırılmaya başlandı. Peki; Sunuculuk ve spikerlik üzerine eğitimler alan Buket Aydın kimdir? Kanaltürk, TRT ve NTV kanallarında haber spikerliği görevinde bulunan Buket Aydın aslen nereli ve kaç yaşındadır?

BUKET AYDIN KİMDİR? DETAYLI HAYATI...

Başarılı haber sunucusu Buket Aydın, 1985 tarihinde Bursa ilinde hayata gözlerini açmıştır. Üniversite eğitimini, burslu olarak girmeye hak kazandığı İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünden tamamlayarak mezun olmuştur. Yüksek lisans eğitimi ise yine İstanbul Kültür Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünde almıştır. Attila İlhan'ın şiirleri üzerine master yaparak yüksek lisans eğitimini tamamlamasının sonrasında sunuculuk ve spikerlik alanında eğitim gördü. Nişantaşı Üniversitesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü öğretim görevlisi olmakla birlikte, Kadıköy'de bulunan Kuşdili Spikerlik ve Sunuculuk Kursu'nda eğitim gören Buket Aydın iyi dereceyle mezun oldu.

Kariyer hayatına bir sene boyunca özel bir radyoda haber sunuculuğu görevinde bulunmasının akabinde Kanaltürk kanalına geçiş yaptı ve burada spor bülteni ve daha sonra hafta sonu ana haber bültenlerinde sunuculuk görevini icra etti. Görevde bulunduğu Kanaltürk kanalından ayrılmasının ardından TRT Türk kanalına başlayarak program sunuculuğu yaptı. 2013 tarihinde iş adamı Erce Baykal'la evlilik gerçekleştiren Buket Aydın, yine bu yılda Nisan ayında tekrardan yapılanmaya giren NTV'ye transfer olarak haber kuşaklarında sunuculuk görevini yerine getirdi.

YORUMLAR
  Halit Akçatepe filmleri
Halit Akçatepe filmleri