A24.com.tr » yaşam » İstanbul'a kimyasal yağar mı? | Kimyasal yağmur nedir | Yarın hava nasıl | İstanbul hava durumu 20 Eylül cuma

İstanbul'a kimyasal yağar mı? | Kimyasal yağmur nedir | Yarın hava nasıl | İstanbul hava durumu 20 Eylül cuma

İstanbul'a kimyasal yağar mı? | Kimyasal yağmur nedir | Yarın hava nasıl | İstanbul hava durumu 20 Eylül cuma

İstanbul'un Tuzla ilçesinde dün bir deri fabrikasında çıkan yangının ardından havaya karışan kimyasallar için uyarı geldi. Peki İstanbul'a kimyasal yağar mı? Yarın İstanbul'da hava yağmurlu mu?

İstanbul'un Tuzla ilçesindeki bir deri fabrikasında dün öğle saatlerinde büyük bir yangın çıktı. Yangınla birlikte fabrikada üst üste patlamalar meydana geldi. Yangında havaya salınan kimyasallar ise rüzgarın etkisiyle İstanbul'a yakın şehirlere kadar ilerledi. Kocaeli, Sakarya ve Eskişehir de risk altında olan şehirler arasında. Peki yarın sağanak yağmurun etkili olması beklenen İstanbul'a kimyasal yağar mı? İşte yanıtı...

Tuzla’da dün meydana gelen yangın ve patlama ile ilgili değerlendirmelerde bulunan İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Hüseyin Toros, “Yangının nereden çıktığı ve yanan maddenin ne olduğu son derece önemli. Yanan kimyasal, zaten endüstri bölgesinde kimya içerikli bir fabrika olduğunu anlıyoruz. Yangından çıkan bu parçacıklar, gazlar insan sağlığına son derece zararlı. Bu tür yangınlarda asla ‘duman altı’ dediğimiz yani yangından çıkan dumanların olduğu bölgede insanların öncelikle pencerelerini kapatmaları, mümkünse o bölgeyi terk etmeleri gerekiyor” dedi.

“SOLUNUM SİSTEMİ, KALP DAMAR, BEYİNDE HASTALIKLARA SEBEP OLABİLİYOR”

Toros, “Yangının çok büyük olması sebebiyle çok fazla parçacık atmosfere salınıyor. Bu soluduğumuz parçacıklar, bizim solum sistemimizle vücudumuza rahat bir şekilde girerek, başta solunum sistemi olmak üzere, kap damar, beyne kadar varan hastalıklara sebep olabiliyor. Son derece önemli ve mümkün mertebe bu tür yangın olan bölgelerden uzak durmak gerekiyor” şeklinde konuştu.

CUMA GÜNKÜ YAĞMURA DİKKAT

Hüseyin Toros, “Batılı bir rüzgar hakim, İzmit bölgesi ve daha sonra da ormanlık bölgeler üzerinde hareket ediyor çıkan duman. Bölgede Cuma günü yağış bekleniyor. Atmosferde asılı kalan parçacıklar yağışla beraber o bölgelerde yer yüzüne düşecekler. Cuma günü yağan yağmurda o bölgede mümkün mertebe yağmur altında kalmamak son derece önemli. Atmosferdeki kalıntılar insan sağlığı için zararlı olabilir” diye konuştu.

İLGİLİ HABER Sıcaklık düşüyor, yağmur geliyor Sıcaklık düşüyor, yağmur geliyor

YORUMLAR
  Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı
Acun Ilıcalı Survivor ünlüler takımını açıkladı