A24.com.tr » teknoloji » iPhone 7 Plus su geçiriyor mu

iPhone 7 Plus su geçiriyor mu

iPhone 7 Plus su geçiriyor mu

Apple'ın sevilen telefonlarından iPhone 7 ve iPhone 7 Plus'ın su geçirme özelliğinin olup olmadığını haberimizde bulabilirsiniz.

Apple'ın geçtiğimiz senelerde sunduğu iPhone 7 iPhone 7 Plus'ın su geçirme özelliğinin olup olmadığını hemen aşağıdan okuyabilirsiniz. Bunun yanında yapılan test videolarınıda izleyebilirsiniz.

iPhone 7 ve 7 Plus su geçirmez özellikte mi?

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ın su sıçramaları ve toza karşı dayanıklı oldukları IP67 sertifikası ile tescillenmiş durumda. Şimdiye kadar ilk elden aldıkları iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’ı kullanıcılar YouTube’da epeyce su geçirmezlik testlerine tabii tuttular ve bir süre daha bunun ardı arkası kesilmeyecek gibi duruyor.

Testlerin geneline bakıldığı zaman kimisi denize iPhone’u atarken kimisinin cihazın üstüne sıcak kahve dökerek farklı testler yapmayı denedikleri görülebilir. Tüm bu testlerden iPhone’ların başarıyla sonuçlar vermiş olması bizler açısından yüreklere su serpici olarak görülebilir.

Ancak testlerde dikkat edilmesi gereken tek şey, iPhone’un su altında dokunmatik ekranının çalışmıyor olması. Bu ekranın kapasitif doğası göz önüne alındığında anlaşılır olmalı.

iPhone 7 ve iPhone 7 Plus’la sualtı fotoğraf çemeyi planlıyorsanız dikkat etmeniz gereken en önemli husus öncelikle kamera uygulamasını başlatmış olmanız. Daha sonra ise çekim için ses düğmelerini kullanmanız. Ekranın su altında kullanılamaz olacağından dolayı böyle bir yol izlemeniz gerekiyor.

iPhone 7’yi denizde kullanırsanız hemen onu tatlı su ile yıkamayı unutmayın. Çünkü deniz suyu tatlı suya göre telefonunuza daha ciddi zarar verebilir. Eğer böyle bir durumda cihazınız arızalanırsa, unutmayın bunun masrafını cebinizden ödemek zorunda kalacaksınız.

YORUMLAR
  Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)
Altın Kelebek Ödülleri'ni kim kazandı? (İşte 44. Altın Kelebek Ödüllerini alan isimler)