A24.com.tr » teknoloji » Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?

Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?

Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?

Aynı şirket bünyesinde yer alan sosyal medya devlerinden Facebook ve Instagram'a bir süredir yaş sınırı geleceği konuşuluyordu. Bu nedenle bazı hesaplar kapatılacak. İşte ayrıntılar...

Son yılların en popüler sosyal medya uygulamaları Facebook ve Instagram'da önemli kararlar alındı.

Buna göre bazı kullanıcıların hesapları bu geceden itibaren erişime kapatılacak.

Peki aam neden? 

Bu ani kapatma kararı herkeste şok etkisi yaratsa da kapatmanın detayları ortaya çıkmaya başladıkça kullanıcılar rahatlamaya başladı. Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor? Tüm detaylar haberimizde.

Instagram ve Facebook hesapları neden kapatılıyor?

Instagram ve Facebook çocuk hesabı kapsamında olan tüm hesapları kapatma kararı aldı. Kapatma işlemleri bu geceden itibaren başlayacak. Facebook ve Instagram, 13 yaşın altında tespit ettiği kullanıcılarının hesaplarını daha aktif bir biçimde kapatma kararı aldı.

Yasal olarak 13 yaşın altındaki kullanıcılara izin verilmese de uygulamada sadece mahkemeye veya soruşturmaya konu olduğu taktirde hesaplar incelemeye alınıyordu.

Kapatılan Instagram ve Facebook hesapları nasıl geri alınacak?

Kapatılan hesapları geri almak için kullanıcıların devlet tarafından verilmiş bir fotoğraflı kimlik kartı ile 13 yaşından büyük olduklarını ispat etmelerini isteyecek. Aslında bu sorunun kaynağı Facebook’un kayıt olurken yaşı kanıtlayacak herhangi bir resmi onay gerektirmemesi olarak görülüyor. 

YORUMLAR
  Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi
Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi