A24.com.tr » teknoloji » İnstagram kârını katlıyor

İnstagram kârını katlıyor

İnstagram kârını katlıyor

Dünyanın en popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram, Facebook tarafından satın alındıktan sonra kârını katladı.

Sosyal medya devlerinden Instagram, pn binlerce firmayla anlaşma imzalayrak büyük gelir elde etti. Yarım milyondan fazla kullanıcıya sahip sosyal medya platformu Instagram, tüm firmaların göz bebeği haline gelmeye başladı. İlk zamanlarda reklam konusunda pek iddialı olmayan platform, bu dönemlere gelindiğinde reklam veren firma sayılarını katlayarak ilerledi ve ilerlemeye de devam ediyor.

Her geçen gün kendine yeni özellikler ekleyerek kullanıcı kitlesini hızla arttıran sosyal medya devi, paralelinde dünyaca ünlü firmalarında ilgi odağı olmaya başladı. Daha geçen yıl Instagram'ın sadece 200 bin firma ile anlaşma bulunuyordu. Bu yıl içerisinde ise bu ayı 1 milyona ulaşmış durumda.

Instagram'ın Reklam ve Pazarlama Müdürü James'in yaptığı açıklamaya göre Instagram kullanıcılarının yüzde 80'i en az bir markanın hesabını takip ediyor. Bu da platformun reklam kapasitesini açık bir şekilde gözler önüne seriyor.

Bu konunun haricinde kullanıcılara sunduğu kolaylığı platform, şirketlere de sağlıyor. Şöyle ki firmalar Instagram'da reklamlarını paylaşmak için ekrana sadece dört defa tıklıyor. Firmaların bu ilgisinden dolayı gelecek dönemde Instagram, firmalarla kullanıcı arasında bir köprü haline gelecek gibi görünüyor. 

YORUMLAR
  Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri
Yılbaşı için burçlara özel hediye önerileri