A24.com.tr » yaşam » Iğdır'da yarın okullar tatil mi, 21 aralık 2017 hava durumu

Iğdır'da yarın okullar tatil mi, 21 aralık 2017 hava durumu

Iğdır'da yarın okullar tatil mi, 21 aralık 2017 hava durumu

Doğu Anadolu'da etkisini arttırmaya başlayan kar yağışı Iğdır'ı da beyaz örtüyle kapladı. Örğrenci ve veliler ise Iğdır'da perşembe günü okulların tatil olup olmayacağını merak ediyor.

 Iğdır'da etkisini sürdüren kar yağışı birçok yolu ulaşıma kapatırken, öğrenci ve veliler okulların tatil olup olmayacağını merak etmeye şimdiden başladı. 

Doğu Anadolu'da yoğun kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Bölgede dün akşam saatlerinden itibaren yeniden artan kar yağışı, Erzurum, Kars, Ağrı ve Ardahan şehir merkezleri başta olmak üzere yörenin yüksek kesimlerde etkisini gösterdi.

Halen aralıklı yağan kar yüzünden Kars'ta sabah saatlerinde okul ve iş yerlerine gitmek isteyen vatandaşlar zor anlar yaşadı.

Bazı vatandaşlar karla kaplanan araçlarını temizleyerek yola çıktı.

İLGİLİ HABER Erzurum ve Kars'ta yarın okullar tatil mi 21 aralık 2017 - Hava durumu iller Erzurum ve Kars'ta yarın okullar tatil mi 21 aralık 2017 - Hava durumu iller

Ağrı'da ise gece başlayan kar yağışı özellikle sabah saatlerinde etkili oldu.

Yağış sebebiyle sabah işe gitmek için yola çıkan sürücüler, yollarda zor anlar yaşadı.

Eleşkirt ilçesi sakinlerinden Latif İlman, kış mevsiminin geç geldiğini belirterek, "Kaç ay oldu pek fazla kar yağmadı. Şimdi kar yağıyor ve kar yağışıyla havalar ısındı." dedi.

Mehmet Ballı ise ilçenin karla kaplandığını vurgulayarak, "Kar yağışı çok güzel. Bu sene geç yağdı. Kar yağışını özledik diyebilirim." diye konuştu.

Bölgede, kar yağışının ardından yolların ulaşıma kapanmaması için Karayolları 18. Bölge Müdürlüğü, İl Özel İdare ve belediye ekiplerinin karla mücadele çalışması sürüyor.

Ardahan'daki, Karayolları 183. Şube Şefliğinden yapılan açıklamada, bölge genelinde yüksek kesimlerinde kar yağışının etkisini sürdürdüğü belirtilerek, Ardahan-Artvin ile Ardahan-Posof karayollarını kullanacak sürücülerin yanlarında takoz, çekme halatı ve zincir bulundurmaları istendi.

En düşük hava sıcaklığı Kars'ta

Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde havanın parçalı ve çok bulutlu karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği bölgede, rüzgarın güney yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette eseceği öngörülüyor.

Bölgede en düşük hava sıcaklığı Erzincan'da 5, Erzurum, Iğdır ve Ağrı'da sıfır, sıfırın altında olmak üzere Kars'ta 3, Ardahan'da 2 derece ölçüldü.

Günün beklenen en yüksek sıcaklığı ise Erzincan'da 8, Erzurum'da 5, Iğdır'da 4, Ağrı'da 2, Kars'ta 1, Ardahan'da sıfır derece olması bekleniyor.

Bölgede buzlanma ve don olayı ile yer yer pus ve sis beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzlara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

YORUMLAR
  İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri
İstanbul'da sömestrin en eğlenceli adresleri