A24.com.tr » sağlık » Huzur Devletşah, Lilly Çin'in ilk kadın Başkanı oldu

Huzur Devletşah, Lilly Çin'in ilk kadın Başkanı oldu

Huzur Devletşah, Lilly Çin'in ilk kadın Başkanı oldu

Lilly'de merkez ve çeşitli coğrafyalarda 25 yıllık uluslararası deneyime sahip olan Huzur Devletşah, Lilly Çin Başkanı ve Genel Müdürü olarak atandı.

Lilly Çin'in yeni Başkan ve Genel Müdürü Huzur Devletşah oldu. Batı'dan Doğu'ya birçok coğrafyada uzun yıllara dayanan uluslararası deneyime sahip olan Huzur Devletşah, Lilly Çin'in ilk kadın lideri olarak tarihe geçti.
 
Huzur Devletşah hakkında
 
Boğaziçi Üniversitesi Kimya Bölümü'nden lisans ve Marmara Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü'nden yüksek lisans derecesine sahip olan Devletşah'ın ilaç sektöründeki kariyeri, 1993 yılında, Türkiye'de başladı. Lilly'ye 1998 yılında katılan Devletşah, 25 yıllık kariyeri boyunca, Orta Doğu Bölgesi Genel Müdürü, Lilly Bio-Medicines İş Birimi Strateji, Operasyon Kıdemli Direktörü ve Diyabet Uluslararası Terapötik Alan Lideri gibi global düzeyde önemli görevlerde bulundu. Satış, pazarlama, stratejik planlama, iş geliştirme, pazar erişim ve kurumsal ilişkiler gibi farklı alanlarda sorumluluklar üstlendi. Lilly Çin'deki yeni görevinden önce son olarak beş yıl boyunca İtalya, Orta Doğu Avrupa, Rusya- BDT ve İsrail'den oluşan bölgenin Başkanı ve Genel Müdürü olarak görev yaptı.

Huzur Devletşah Farklı rollerde ve coğrafyalarda istikrarlı ve güçlü liderliğinin ve yarattığı etkinin yansıması olarak, İtalya Forbes ve Türkiye Fortune tarafından birkaç yıl üst üste En İyi Kadın Liderler arasında gösterildi.
 

YORUMLAR
  Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...
Kim Milyoner Olmak İster tarihine geçmiş en enteresan sorular ve cevapları...