A24.com.tr » yaşam » Hippy Crack nedir ne işe yarar

Hippy Crack nedir ne işe yarar

Hippy Crack nedir ne işe yarar

Kahkaha gazı olarak da bilinen Hippy Crack nedir? İnsan sağlığı için büyük bir tehlike oluşturan Hippy Crack, vücuda nasıl etki ediyor. Hippy Crack içiliyor mu, uyuşturucu mu?

 Mesut Özil'in kullandığı iddia edilen Hipy Crack uyuşturucu mu, Hippy Crack nedir, etkileri nelerdir?

MESUT ÖZİL'İN UYUŞTURUCUNUN ETKİSİ ALTINDA OLDUĞU GÖRÜLÜYOR

Arsenal'in yıldız futbolcularının adı büyük bir skandala karıştı. Aralarında Mesut Özil, Pierre-Emerick Aubameyang, Alexandre Lacazette, Matteo Guendouzi ve Henrikh Mkhitaryan'ın bulunduğu futbolcular, bir partide 'Hippy Crack' adlı maddeyi kullanırken görüntülendi. Yayınlanan görüntülerde Mesut Özil'in uyuşturucunun etkisi altında olduğu görülüyor...

İLGİLİ HABER Amine Gülşe kimdir, evli mi, Mesut Özil'le ayrıldı mı? Amine Gülşe kimdir, evli mi, Mesut Özil'le ayrıldı mı?

PARTİYE 70'DEN FAZLA KADIN KATILMIŞ

The Sun'ın haberine göre, oyuncuların özel partisine 70'ten fazla kadının katıldığı belirtiliyor. Takımdan ya da oyunculardan görüntülerle ilgili bir açıklama gelmezken, İngiliz basını nasıl bir yaptırım uygulanacağını sorguluyor. Azot protoksitin İngiltere sınırları içerisinde 18 yaş ve üstündeki kişilere satışı serbest. Son 3 yılda satışlarının yüzde 400'ün üzerinde arttığı belirtilen gazın, vücudu oksijensiz bırakarak kalp krizine neden olabileceği ifade ediliyor.

UNAI EMERY İLE LİGE İYİ BAŞLAYAN ARSENAL BÜYÜK MAÇLARI KAZANAMADI

Arsene Wenger'in takımdan ayrılmasından sonra teknik direktörlük görevine getirilien Unai Emery ile lige iyi başlayan Arsenal, Mancheste City ve Chelsea'ye karşısında sahadan mağlubiyetle ayrıldı.

Gündeme ilişkin konularında açıklamalarda bulunan Aşıkoğlu, kahkaha gazı olarak lanse edilen gazın tartışılacak bir yanı olmadığını ve kesinlikle insan sağlığına zararlı bir ürün olduğunu ifade etti.

Aşıkoğlu, “şu an dünyayı dolaşıp en az 10 çeşit henüz adı duyulmamış ve ülkemizde yasadışı olmayan uyuşturucu maddeyi ülkeye getirip bakkal dükkanında bile satışını yapabilirim” diyerek, bir uyuşturucu maddesinin yasal olup olmamasının o maddenin zararlı olduğu ve uyuşturucu madde olduğu gerçeğini değiştirmediğini ifade etti.

Söz konusu ürünü “Kahkaha gazı olarak lanse edip şirin göstererek uyuşturucu madde satışı yapıldığını belirten Şahap Aşıkoğlu, “güzel bir slogan, balon ile eğlenceli bir metot ve uygun fiyatla sürümden kazanlım mantığı ile gençler eğlence merkezlerinde zehirleniyor” diyerek bu gazın masum bir ürün olmadığını vurguladı.

“Söz konusu gazın orjinal ismi “Hippy Crack”tır”
Şahap Aşıkoğlu, “kahkaha gazı” isminin bu uyuşturucu maddeyi üretenlerin söz konusu ürünü masumlaştırmak için yaptıkları bir oyun olduğunu belirtti. Ülkemizde kahkaha gazı olarak lanse edilen söz konusu ürünün orijinal adının “hippy crack” olduğunu söyleyen Şahap Aşıkoğlu, söz konusu olaya yasaldır ya da yasal değildir açısından bakmanın doğru olmadığını, uyuşturucu olup olmadığı açısından bakılması gerektiğini belirtti.

İngiliz Parlamentosu tarafından hazırlanan raporlarla kahkaha gazının uyuşturucu madde olarak belirlendiğini söyleyen Şahap Aşıkoğlu, “internette “hippy crack” ile ilgili araştırma yapıldığı zaman ne kadar zararlı bir ürün olduğunu öğrenebilirsiniz. Bu ürünün yasalarımızda uyuşturucu olarak geçmemesi uyuşturucu madde olduğu gerçeğini değiştirmez” dedi.

“İşin ticari boyutu karlı olabilir fakat etik değildir”
İşin ticari yönüne bakıldığı zaman karlı bir iş olduğunu söyleyen Aşıkoğlu, “tanesi 10 TL’den gecede 1000 tüp satıyorsunuz ve güzel bir kar elde ediyorsunuz. Fakat işin birde etik yönü var. Eğer siz bir ürünü satıyorsanız, sattığınız ürünün sorumluluğu sizdedir” diyerek satışı yapılan ürünle ilgili tehlikeli olup olmadığının satıcı tarafından araştırılması gerektiğini vurguladı.

“18 yaşından küçüklere kontrolsüz bir şekilde satılıyor”
18 yaşından küçük kişilerin bakkala gidip bir şişe bira alması bile yasakken, rahatça bu eğlence mekanlarına girebildiğini, serbestçe alkol ve “kahkaha gazı” diye lanse edilen ürünleri alabildiğini belirten Aşıkoğlu, bu gazın herkesin ulaşabileceği bir fiyattan kontrolsüz bir şekilde satıldığını fakat satan kişinin dahi içerisinde ne gibi bir madde olduğunu ve yan etkisinin ne olduğunu bilmediğini ifade etti.

“Hippy crack” ürününün yüksek dozda kullanılması halinde ölüme sebebiyet verdiğini kaydeden Aşıkoğlu, “ben size bu gazı satıyorum fakat kaç tane aldığınıza dahi karışmıyorum. Yüksek dozda kullanırsanız ve başınıza bir şey gelse bunun sorumluluğunu kim alacak” diyerek eleştirilerde bulundu. Aşıkoğlu, yüksek dozunun kesinlikle ölüme sebep olduğu bu ürünün normal dozlarda dahi kişiden kişiye farklı reaksiyonlar gösterebileceğini sözlerine ekledi.

“Polis eğer izin verdiyse hatalı davrandı”
İnsanların sağlığı ile oynayabilecek bu ürünlerin satışında yasal boyuta bakmak yerine işin sağlık ve ahlaki boyutuna bakmak gerektiğini vurgulayan Şahap Aşıkoğlu, birçok ülkede bu ürünün satışının ve kullanımının yasaklandığını, sadece doktorların kontrollü ve uygun amaçlarla bu gazı kullanabileceğini ifade etti. Polisin eğlence merkezlerine bu ürünün satışı için izin verdiğine yönelik iddialar konusunu da değerlendiren Aşıkoğlu, polisin sırf yasalarda yeri olmadığı için bu ürünün satışına izin vermiş olabileceğini belirtti. Polisinde daha dikkatli olması gerektiğini, araştırma ve analizler sonucunda bir ürünün satışına izin vermesi gerektiğini söyleyen Şahap Aşıkoğlu, sırf yasalarda yeri olmadığı için uyuşturucu madde satışına izin verilemeyeceğini dile getirdi.

Aşıkoğlu, “eğer işletme sahipleri de uyuşturucu madde konusunda bilgi sahibi değilseler artık ülkemizde eğlence merkezi işletmecilerine uyuşturucu madde konusunda sertifikalı eğitim verilmeli ve bu sertifikayı alanlara işletme izni verilmeli” önerisinde bulundu.

“Ailelerin bu kadar tepksiz kalması şaşırtıcı”
“Kahkaha gazı” konusunda en büyük şaşkınlığının ailelerin tepkisizliği olduğunu belirten Aşıkoğlu, bu konuda ne eğitim sendikalarından ne sivil toplum örgütlerinden ne de gençlerin ailelerinden bir ses çıkmadığını kaydederek, normal şartlarda bu konunun büyük tepkilere neden olması gerektiğini ve ailelerin bu kadar sessiz kalmasına anlam veremediği sözlerine ekledi.

“Bally’de serbestçe satılıyor fakat uyuşturucu etkisi var”
Balonların içerisinde sunulan gazın içerisinde herhangi bir uyuşturucu madde çıkmadığı konusunu değerlendiren Aşıkoğlu, “bu gazın içerisinde uyuşturucu madde çıkması mümkün değil çünkü zaten gazın kendisi uyuşturucu etki yaratıyor. Bu gazın marketlerde ya da kırtasiyelerde satılan Bally yapıştırıcıdan bir farkı yok. Ülkemizde büyük bir sorun haline gelen ve solunması kesinlikle aşırı derecede zararlı olan Bally’de serbestçe satılıyor. Fakat bazı gençler Bally’yi farklı amaçlar ile kullanıyorlar. Bally’nin de uyuşturucu etkisi yaratan gazı solunuyor” dedi.

“Zeki Çeler’in tutumu solculuk ile bağdaşmaz”
Milletvekili Zeki Çeler’e yönelik eleştirilerde de bulunan Şahap Aşıkoğlu, “solcu, aktivist, aydın ve doğrunun yanında olduğunu savunan Zeki Çeler, söz konusu arkadaşları olunca neden doğrunun yanında olmak yerine arkadaşlarını savunuyor. Ben o mekan işletmecilerinin kötü biri olduğunu söylemiyorum fakat ülkeye kaçak yollarla getirdikleri bu “kahkaha gazının” uyuşturucu madde olduğunu kabul etmelidir.

Zeki Çeler’in Girne Emirnamesi ve Koordinasyon Ofisi konusunda yaptıklarını birçok kişi hayranlıkla izliyor ve kendisini takdir ediyor. Fakat söz konusu arkadaşları olunca çok farklı bir tutum sergileyen Çeler’in bu yaptığı solculukla bağdaşmaz. Bu solculuk, aktivistlik değil tamamen fırsatçılıktır” diyerek Zeki Çeler’in tutumunu sert bir dille eleştirdi.

YORUMLAR
  Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi
Parmak uzunluğuna göre karakter analizi testi