A24.com.tr » politika » HDP Sezai Temelli kimdir kaç yaşında aslen nereli?

HDP Sezai Temelli kimdir kaç yaşında aslen nereli?

HDP Sezai Temelli kimdir kaç yaşında aslen nereli?

HDP'nin Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, seçim sürecindeki mesajlarla dikkat çekti ve vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki kimdir Sezai Temelli? İşte yaşam öyküsü...

Halkların Demokratik Partisi'nin 3. Olağan Kongresi 11 Şubat Pazar günü yapıldı. Kongre sonucunda partinin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli oldu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan mevcut Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, tüm istek ve çağrılara rağmen yeni kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

SEZAİ TEMELLİ KİMDİR?

25. Dönem HDP İstanbul Milletvekili olan Sezai Temelli 1963 yılında İstanbul’da dünyaya geldi.

İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümünden mezun olan Sezai Temelli ardından yine aynı üniversitede doktorasını tamamladı. İ.Ü. Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Maliye Anabilim Dalında Öğretim üyesi olarak çalışan Yrd. Doç. Sezai Temelli, OHAL kapsamında yayınlanan 675 Sayılı KHK ile üniversiteden ihraç edildi.

Halen HDP'nin Ekonomiden Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcısı olarak çalışmalarını sürdürüyor.

7 Haziran seçimlerinde HDP’den milletvekili olarak parlamentoya giren Sezai Temelli, 1 Kasım seçimlerinde parlamentoya girememişti.

İLGİLİ HABER HDP Pervin Buldan kimdir aslen nereli kaç yaşında ? HDP Pervin Buldan kimdir aslen nereli kaç yaşında ?

YETMEZ AMA EVET DEMİŞTİ

HDP’nin 3. Olağan Kongresi’nde Selahattin Demirtaş’ın yerine gelecek eşbaşkanın Sezai Temelli olacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Partide eş başkan yardımcılığı görevinde bulunan Temelli’nin en belirgin özelliği 12 Eylül 2010’da yapılan Anayasa değişikliği referandumuna “Yetmez ama Evet” diyerek destek vermiş olması…

Tarih: 10 Ağustos 2010.

Yer: Muammer Karaca Tiyatrosu.

YORUMLAR
  Hadise kendi saçından kaş ektirdi
Hadise kendi saçından kaş ektirdi