A24.com.tr » politika » HDP Pervin Buldan kimdir aslen nereli kaç yaşında ?

HDP Pervin Buldan kimdir aslen nereli kaç yaşında ?

HDP Pervin Buldan kimdir aslen nereli kaç yaşında ?

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, seçim sürecindeki mesajlarıyla dikkat çekti ve vatandaşlar tarafından merak edildi. Peki Pervin Buldan kimdir? İşte hayatı...

Halkların Demokratik Partisi'nin 3. Olağan Kongresi 11 Şubat Pazar günü yapıldı. Kongre sonucunda partinin eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli oldu.

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan mevcut Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, tüm istek ve çağrılara rağmen yeni kongrede aday olmayacağını açıklamıştı.

PERVİN BULDAN KİMDİR?

6 Kasım 1967 yılında dünyaya gelen Pervin Buldan aslen Hakkârilidir. Babasının adı Halis, annesinin adı Lütfiye'dir.

Liseden mezun olduktan hemen sonra kısa bir süre Iğdır İl Özel İdaresi'nde memurluk yapan Buldan, 1987 yılında teyzesinin oğlu olan işadamı Savaş Buldan’la evlenmiştir. PKK'ya haraç veren Savaş Buldan kimliği bilinmeyen kişilerce 2 Haziran 1994 yılında kaçırıldı ve 4 Haziran 1994'te de öldürüldü.

1995 senesinde “Cumartesi Anneleri”ne katılan Buldan 4 yıl boyunca Taksim'de Galatasaray Lisesi önündeki eylemlere katıldı. Bu yıllarda HADEP'te iki dönem Parti Meclisi üyesi oldu.

2005 senesinde Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterilen 1000 kadın arasında yer aldı.

2007 yılı Türkiye Genel Seçimlerinde Iğdır’dan bağımsız aday olarak katıldığı seçimi kazandı ve Iğdır'ın ilk kadın milletvekili olarak meclise girdi. Daha sonra "Demokratik Toplum Partisi keçen Pervin Buldan bu partide kapatılınca “Barış ve Demokrasi Partisi'ne geçti.

Daha önce Iğdır milletvekili olan Buldan, şu anda HDP'nin İstanbul Milletvekili ve Meclis Başkanvekilli konumunda bulunuyor.

İLGİLİ HABER HDP Sezai Temelli kimdir kaç yaşında aslen nereli? HDP Sezai Temelli kimdir kaç yaşında aslen nereli?

YORUMLAR
  Daha önce hiç duymadığınız farklı bilgiler...
Daha önce hiç duymadığınız farklı bilgiler...