A24.com.tr » ajanda » Halime Kökçe kimdir, nereli kaç yaşında?

Halime Kökçe kimdir, nereli kaç yaşında?

Halime Kökçe kimdir, nereli kaç yaşında?

Televizyon ekranlarındaki tartışma programlarına konuk olarak katılan Halime Gökçe kimdir, nereli, kaç yaşında?

CNN Türk'te Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programının bu akşamki konuklarından biri de Halime Kökçe. Kökçe, yaptığı yorumlarla ekran başındaki izleyicilerin dikkatini çekti. Peki Halime Kökçe kimdir? İşte ayrıntılar...

HALİME KÖKÇE KİMDİR?

Star Gazetesi yazarı Halime Gökçe 1974 yılında Rize’nin Karaağaç (Raşot) köyünde doğdu. İlkokulu İzmit’te, ortaokul ve lise öğrenimini İstanbul’da Fatih Kız Lisesi”nde tamamladı. 1997 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nden “Bir Sivil İtaatsizlik Örneği Olarak Başörtüsü Eylemleri” teziyle mezun oldu. Tezi Doğu Batı dergisinde yayınlandı. 1998’de Orta Doğu Teknik Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde başladığı yüksek lisans eğitimini başörtüsü yasağı dolayısıyla ancak 11 yıl sonra tamamlayabildi ve 2009’da “Two Transformative Actors of Turkish Politics: Justice and Development Party and Kurds” başlıklı teziyle mezun oldu.

1999’da bir yıl süre ile bir kolejde felsefe grubu dersleri öğretmenliği yaptı. 2000’de Gerçek Hayat Dergisinde gazeteciliğe başladı. 2007’ye kadar Gerçek Hayat Dergisi’nde önce editör olarak sonra da yazı işleri müdürü olarak çalıştı. 2007’den bu yana Star Gazetesinin fikir eki Açık Görüş’ün editörlüğünü yürütmekte ve Star gazetesinde köşe yazarlığı ve tv yorumculuğu yapmaktadır. Aynı zamanda Marmara Üniversite Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Ortadoğu Sosyolojisi ve Antropolojisi bölümünde doktora yapmaktadır. Ak Parti ve Kürtler adında bir kitabı mevcuttur. “Filistin-Kadınlar Yazdı” ve “Kadın Oradaydı” kitaplarına katkı vermiştir. Halime Kökce evli ve iki çocuk annesidir.

YORUMLAR
  Bamya suyunun sağlık açısından faydaları nelerdir?
Bamya suyunun sağlık açısından faydaları nelerdir?