A24 Anasayfa   |    Video Galeri

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak?

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Shameless dizisi senaryosu gereği Türkiye'de yapılması oldukça güç bir proje. Peki Shameless uyarlaması olacak olan dizide ne gibi bir senaryo kullanılacak tanıdık karakterlerin hayatları nasıl Türkiye'ye uyarlanacak?

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Milliyet Blog yazarlarından M. Haluk Yalçınkaya, Amerikan Shameless ile Türk versiyonu olduğu iddiası ile yola çıkan Bizim Hikaye'yi değerlendirdi: Shameless dizisini Türkiye'de yapmak imkansız! Peki Bizim Hikaye neye benzeyecek?

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Amerika'da yedi sezondur yayınlanan "Shameless"; adlı dizi "Bizim Hikaye"; adı ile ülkemizde yeniden çevriliyor hatta yakında yayında. Amerika'da çevrilen bölümleri seyrettim, çok özgür ve farklı konusu ve profesyonel çekimleri var. Dizinin adı "Shameless"; kelimenin türkçe anlamı "utanmaz"; demek, eskiden "gırgır" diye karikatür dergisi vardı. Dergide "Utanmaz Adam"; adında bir karikatür kahramanı var adamın özelliği utanmadan her şeyi söyler ve yapar hatta bazı karikatürleri internette hala var. Yani toplum ve ahlak kurallarını hiçe sayarak yaşardı.

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Amerikan dizisindeki utanmaz adam ise Frank Gallegher, utanmaz adamdan daha utanmaz bir adam. Bu dizinin orijinalinin aynısını Türkiye'de yapmaları imkansız, neden mi? Ne geleneğimize ne ahlak yapımıza ne de tv kanunlarına uygun bir dizi. Ancak temel konuyu baz alıp, bize göre daha soft bir konu haline gelirse olur o da sadece drama olur.

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Olay Chicago'nun "Kentsel dönüşüme uğrayan" bölgesinde, maddi açıdan zorluklar içinde yaşayan beş kardeş ve alkolik bir babanın etrafında dönüyor. Baba Frank Gallegher para bulmak için her işi yapması, yani kelimenin tam anlamı ile her yolu denemesi ve ailenin tüm yükünü büyük kızına bırakıp sevgililerinin evinde yaşayan bir karakter. Ölen kız kardeşini bahçeye gömüp yıllarca emekli maaşı alması ve daha yüzlerce olaylar ve aşklar, ilişkiler yumağı, her karakterin renkli ve bir o kadar da ilginç hayat hikayesi olması Amerika&'da en çok izlenen dizi olmasını sağladı.

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Diziden ve karakterlerden bahsedeyim, Frank Gallagher alkolik, bağımlı baba bir sabah bahçede bir sabah herhangi bir yatakta uyanıyor. Büyük kızı fiona gallegher ise kardeşlerine bakmakla yükümlü abla, Lip gallegher ailenin en zeki erkek kardeşi, Debie gallegher ergenlik çağına yaklaşan ve sorunları ile boğuşan kız kardeş, Ian gallegher eşcinsel hem erkek hem kız arkadaşı olan kardeş, Carl gallegher ise acımasız zenci hayatına özenen küçük erkek kardeş.Arkadaşlarına gelince bar sahibi kevin ve eşi veronica, onlarda aileden en büyük sorunları ise çocuk yapamamak, veronica çareyi annesi ile kocasının beraber çocuk yapmasında buluyor.

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Shameless aslında, İngiliz dizisinden uyarlama, bizde Amerikan dizisinde uyarlayarak "Bizim Hikaye"; adı ile çekildi. İnşallah suyun suyu olmaz. İlk fragmanları internette yayınlandı , beğenmedim hadi hayırlısı. Çünkü Amerikan dizinin görüntü ve kurgusu ve oyuncuların emekleri büyük oyuncular karakterlerin hakkını veriyorlar. Fox Tv'de başlayacak "Bizim Hikaye"nin henüz yayın tarihi belli değil. Bizim Hikaye de oyuncular belli oldu, Fiona'yı Hazal Kaya, Frank Gallegher'ı ise Reha Özcan oynuyor. Fiona rolünü oynayan hazal kaya, Amerika’da ki fiona ile ilk sohbetlerini twitter üzerinden yaptılar. İlk fragmanı paylaşan hazal kaya'ya yazan emmy rossum (Fiona) Bu, Türkiye’deki Jimmy Steve ve Fiona mı? Ve bu da Liam ve bozuk çamaşır makinesi mi Hazal Kaya'dan cevap gecikmedi "Ha ha evet biziz istanbul'dan."

Shameless Türkiye senaryosu nasıl olacak? A24

Türk dizi sektörüne kore, hint uyarlamalarından sonra, gene bir Amerikan uyarlaması dizi geliyor. Bu dizi Amerika'da yayınlandı ama özel yayın kanalda yayınlandı. Türk toplumuna uygun filmlerin dizilerin yayınlanması taraftarıyım ama bu dizi utanmazlığın tavan noktasını irdeliyor. Bunun ortası yok mu? Şu anda Türk tv'lerinde yayınlanan dizilerde herkes sabah kahvaltısına sanki düğüne gidermiş gibi gösteriliyor bu sahnelere karşıyım. Bizim dizilerde adam kaza geçiriyor ya da yere düşüyor elbisesi tertemiz. Pijamalar bile ütülü, yataktan kalkıyor gözler dudaklar boyalı şaka gibi, biraz inandırıcı olmalı diziler. Bakalım "Bizim Hikaye" neye benzemiş? İyi seyirler.