A24.com.tr » gündem » Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

Günün öne çıkan şirket haberleri

*Teknopark İstanbul, ASELSAN ile Deepdefence Hızlandırma Programı'nı başlattı... *DeFacto Cezayir'de ikinci mağazasını açtı... *Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı...

* MediaMarkt'tan "Yıldızlı Teknoloji Günleri" kampanyası
MediaMarkt "Yıldızlı Teknoloji Günleri" kampanyası kapsamında birbirinden farklı ürünleri satışa sunuyor.

* Küresel emlak piyasası 365,51 trilyon dolara ulaştı
Trem Global Satıştan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Murat Meriç, ”Türkiye uluslararası gayrimenkul piyasalarında bir köprü özelliği taşıyor ve rekabet avantajları artıyor" dedi.

* Enerjisa dağıtım şirketleri hizmet verdiği 14 ilde seçim tedbirlerini tamamladı
Enerjisa Dağıtım Şirketleri, Türkiye'de 3 elektrik dağıtım bölgesinde hizmet verdiği 14 ilde kesintisiz ve kaliteli elektrik için yürüttüğü çalışmaları, 31 Mart Pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Seçimlerine yönelik aldığı tedbirlerle sürdürdü.

* Uzmanından "Çocuğa özgüven aşılayacağım derken zarar verebilirsiniz" uyarısı
Yeditepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Billur Örnek, Sahte bir 'mükemmel kendilik algısı' çocuğu/genci güçlü kılmaktan çok psikolojik bozukluklara açık ve kırılgan hale getirir” dedi.


* Altınbaş Üniversitesi, yazar Ayşe Kulin'i ağırladı
Yazar Ayşe Kulin, ”Bir kitap evlerinizin içine kadar girer, her türlü insanı tanıma, anlama şansınız olur” dedi.

* Teknopark İstanbul, ASELSAN ile Deepdefence Hızlandırma Programı'nı başlattı
Teknopark İstanbul Genel Müdürü Muhammet Fatih Özsoy, ”Girişimcilerimizi destekleyerek ülkemizin savunma teknolojileri alanındaki gücünü artırmasına katkı sağlamak istiyoruz" dedi.

* Vakıf Katılım kar-zarar ortaklık modeliyle 3 milyar lira finansman sağladı
Vakıf Katılım Genel Müdürü Mehmet Ali Akben, ”Kurulduğumuz günden bu yana ülkemizin kritik önemdeki sektörlerine kar-zarar ortaklığı finansman modeliyle destek sunuyoruz" dedi.

* Samsung One UI 6.1 güncellemesiyle Galaxy AI'ın kullanılabildiği cihaz yelpazesi genişliyor
- One UI 6.1 güncellemesi, bu günden itibaren Galaxy S23 Serisi, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5 ve Tab S9 Serisi cihazlara indirilebilecek.

* Peugeot, yeni e-5008’in tanıtımına devam ediyor*
- 7 koltuklu iç mekan da dahil olmak üzere yeni özellikler sunan yeni Peugeot E-5008 elektrikli aile araçlarının standartlarını değiştiriyor.

15. Çocuklar Arası Resim Yarışması'nın başvuruları 31 Mart'ta sona erecek
- Gratis'in 15 yıldır düzenlediği geleneksel Çocuklar Arası Resim Yarışması'nda çocuklar bu yıl "Uzaya Giden Bilim İnsanı Olsan Neyi Keşfederdin?" sorusunu resimleriyle yanıtlıyor.

* FIAT Topolino satışa sunuluyor
- Yüzde 100 elektrikli Topolino, daha az karbon ayak izi ile şehir yaşamının çevreci olmasına öncülük ediyor ve şehir hayatına uyum sağlıyor.

* Koç topluluğu çalışanları KoçGPT ile iş süreçlerinde üretken yapay zeka teknolojisinden faydalanıyor
Koç Holding Bilgi Teknolojileri Koordinatörü Alphan Kimyonok, ”Çalışma arkadaşlarımızın iş süreçlerini dijital teknolojilerle kolaylaştırarak daha katma değerli faaliyetlere odaklanmalarının yolunu açmayı önemsiyoruz" dedi.

* DeFacto Cezayir'de ikinci mağazasını açtı
DeFacto, yurt içi ve yurt dışı mağaza yatırımlarına devam ediyor.

* Verem, bağışıklığı zayıf kişilerde ciddi risklere yol açabilir
Medicana Sağlık Grubu Göğüs Hastalıkları Bölümü'nden Uzman Dr. Güler Göğüş, "Verem hastalığı, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerde ciddi komplikasyonlara yol açabilir” dedi.

* Naturelgaz net karı geçen yıl 96,5 milyon lira oldu
- Global Yatırım Holding iştiraki Naturelgaz, geçen yıl için 96,5 milyon lira net kar açıkladı.

* Kalyon Enerji, Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni imzaladı
Yenilenebilir ve temiz enerji üreten Kalyon Enerji, sürdürülebilirlik ilkeleri ve kalkınma amaçları doğrultusunda Küresel İlkeler Sözleşmesi'ni (UN Global Compact) imzaladı.

* Akbank 2023 sürdürülebilirlik faaliyetlerini açıkladı
Akbank Genel Müdürü Kaan Gür, "Önümüzdeki dönemde de 'bankacılığın geleceğini tanımlama' yolculuğumuzda sürdürülebilirlik, rehberimiz olmayı sürdürecek" dedi.

* Siemens, elektrikli araç şarj cihazı portföyünü genişletiyor
Siemens Akıllı Altyapı e-Mobilite Birimi Üst Yöneticisi Markus Mildner, "Hem elektrikli otomobillerin hem de elektrikli kamyonların, özellikle yol üzeri şarj üniteleriyle şarj süresinin azaltılması, rahatlık seviyesinin artırılması ve ulaşımın bu türünün benimsenmesinde kilit önem taşıyor" dedi.

* Seç Market 9 ilde mahalle iftarları düzenliyor
Seç Market Genel Müdürü Altan Sekmen, "Türkiye'nin 9 güzide şehrinde Seç Market iş ortağı olan esnafımız, aileleri ve müşterileriyle eski mahalle iftar sofralarının sıcaklığını birlikte tekrar yaşıyoruz" dedi.

* Multinet Up müşteri deneyimini yapay zekayla yeniden şekillendiriyor
Multinet Up Müşteri Deneyimi Genel Müdür Yardımcısı Gül Bilgin Mokan, "Chatbot teknolojisinde gerçekleştirdiğimiz bu dönüşüm, aynı zamanda ekibimizin üzerindeki iş yükünü hafifletti ve müşteri hizmetleri süreçlerimizi daha verimli hale getirdi" dedi.

* Rusya'da düzenlenen Uluslararası ATOMEXPO-2024 Forumu sona erdi
-Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom'un desteğiyle Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenen Uluslararası ATOMEXPO-2024 Forumu tamamlandı.

* Quick Sigorta, Nörodejeneratif Hastalıklar Sempozyumu'na sponsor oldu
Quick Sigorta, Nörodejeneratif Hastalıklar Derneği'nin düzenlediği üçüncü Nörodejeneratif Hastalıklar Sempozyumu'na sponsorluk sağlayarak, bilimsel gelişmelere ve bilgi paylaşımına katkıda bulundu.

* AEDAŞ, Antalya'da yaptığı yatırımlarla enerji altyapısını güçlendirdi
Elektrik Dağıtım AŞ (AEDAŞ), geçen yıl yaptığı yatırımlarla Antalya Merkez, Aksu, Döşemealtı, Kemer, Kepez, Konyaaltı ve Muratpaşa'yı kapsayan bölgede enerji altyapısını güçlendirdi.

* 2023 Visa Akdeniz Turizm Analizi'nin sonuçları açıklandı

Türkiye Genel Müdürü Samile Mümin, "Analizin en çarpıcı bulgularından biri, 2022 yılında Türkiye'yi ziyaret eden her 5 turistten birinin, 2023'te yine Türkiye'yi tercih etmiş olması" dedi.

* Ford Otosan ilk entegre faaliyet raporunu yayımladı
Ford Otosan CFO'su Gül Ertuğ, "2023 Entegre Raporumuz, sadece finansal değil aynı zamanda çevresel, sosyal ve yönetişimsel faaliyetlerimizi berrak bir şekilde sunarak, net sıfır hedefimize doğru önemli bir yol haritası çiziyor" dedi.

* Finberg, Tırport'a yatırım yaptı
Finberg Yönetim Kurulu Üyesi İhsan Elgin, "Hem Türkiye'de hem de bölgede her geçen gün büyüyen lojistik sektörünün dijital dönüşümünü hızlandırma misyonuyla hareket eden Tırport'a yaptığımız bu yatırımın, sağladıkları hizmetlerin daha gelişmesinde ve yurt dışına açılma çalışmalarını hızlandırmasında önemli rol oynayacağına inanıyoruz" dedi.

YORUMLAR
  Star Wars teknolojisi gerçek oldu
Star Wars teknolojisi gerçek oldu