A24.com.tr » gündem » Genel Şirket Haberleri

Genel Şirket Haberleri

Genel Şirket Haberleri

*CW Enerji'nin yeni projesi "CW Gençlik"e yoğun ilgi...* İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde Siemens desteğiyle dijital endüstri laboratuvarı açıldı...* Ziraat Bankası'ndan esnafa özel destek...

* Zorlu Enerji ile PALMET Enerji arasında hisse alım sözleşmesi imzalandı
Türkiye'de elektrik üretiminin yüzde 100'ünü yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlayan sektörün öncü isimlerinden Zorlu Enerji ile PALMET Enerji arasında hisse alım sözleşmesi imzalandı.

* Hırvatistan Başbakanı Plenkovic, Akfen İnşaat'ın Zagreb’deki hastane projesini inceledi
Kasım 2022'de sözleşmesi imzalanan ve çalışmaları başlayan proje, depremde zarar gören hastanenin renovasyonunu içeriyor

* Netgsm, "Türkiye merkezli global entegratör firma" olmayı hedefliyor
Netgsm Yönetim Kurulu Başkanı Adem Öcal, "Entegratör olmanın temel şartı olan geliştirme ve uygulama tecrübesine sahibiz, artık telekom sektöründe entegratör olarak globalleşme zamanı geldi" dedi

* Teknosa'ya 3 ödül
Teknosa, ilk kez katıldığı "Uluslararası İş Mükemmelliği Ödülleri"nde (International Business Excellence Awards) 3 ödülün sahibi oldu.

* TAV Havalimanları'ndan 2023'te 1,3 milyar avro ciro
TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Serkan Kaptan, "2023'te 96 milyon yolcuya hizmet sunarak yılı 2022'nin yüzde 22, 2019'un da yüzde 7 üstünde kapadık" dedi.

* Altınbaş Üniversitesi'nin dil edinme atölyesine 105 ülkeden öğrenciler katıldı
Altınbaş Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Ömer Rafi Çiçek, "Çok uluslu öğrencilerimizi, çok farklı uluslara mensup konuşmacılarla bir araya getiriyoruz" dedi.

* Kocaelispor, Doğa Koleji öğrencileriyle buluştu
 Kocaelispor, Doğa Koleji Beden Eğitimi ve Spor zümresinin düzenlediği etkinliğe konuk oldu.

* Türkiye Sigorta ve TBF, deprem bölgesine yapacağı basketbol sahaları için protokol imzaladı
Türkiye Sigorta Genel Müdürü Taha Çakmak, "Yaralarımızın sarılmasında ve bölgenin yeniden ihyasında, ekonomik hayat kadar sosyal imkanların da gerekliliğinin farkındayız" dedi.

* arabam.com ocak ayı ikinci el ilan verilerini açıkladı
arabam.com verilerine göre, 2023'ün aralık ayında gözlemlenen yüzde 2 düşüşe ek olarak ocak ayında ilanlardaki araçların fiyatları yüzde 2,6 daha düştü

* Parolapara Sanal Cüzdan ile kazandırıyor
Parolapara Genel Müdürü Fatih Çelik, "Dijital cüzdan özelliğimiz, müşterilerimize varlıklarını yönetme konusunda kolaylık ve güvenlik sağlamak adına geliştirildi" dedi.

* Halkbank'tan esnaf ve akaryakıt istasyonlarına kampanya
Halkbank, esnaf ve akaryakıt istasyonlarına özel yeni POS kampanyasını duyurdu.
Dorçe Prefabrik ve İnşaat, Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da gerçekleştirilen World Defense Show 2024'te inşaat, savunma sanayi ve modüler yapı alanındaki yeniliklerini sergiledi.

* Kaspersky, Antidrone çözümüne güncelleme getirdi
Kaspersky Antidrone Uluslararası İş Geliştirme Müdürü Alexander Gorbunov, "Tehdit ortamı dönüştüğü ve donanım cihazları tek başına kapsamlı güvenliği sağlayamadığı için yazılımlar giderek daha önemli hale geliyor" dedi.

* NetWork'te sezon sonu indirimi başladı
NetWork, sonbahar/kış sezonu sonu indirimi başlattı.

* Ziraat Bankası'ndan esnafa özel destek
Ziraat Bankası, akaryakıt istasyonlarına özel kampanyasına esnafı da dahil etti.

* "Açlık ve uykusuzluk epilepsi nöbetlerini tetikleyebilir" uyarısı
 Medicana Kadıköy Hastanesi Nöroloji Bölümü'nden Uzm. Dr. Oğuzhan Onultan, "Uzun süreli açlık, kan şekeri seviyelerindeki değişiklikler nedeniyle nöbetlere yol açabilir" dedi

* İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde Siemens desteğiyle dijital endüstri laboratuvarı açıldı
Siemens Türkiye'nin verdiği destekle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nde (İYTE) dijital endüstri, Ar-Ge ve yazım alanlarındaki çalışma ve deneylere olanak sağlayacak dijital endüstri laboratuvarı oluşturuldu.

* Vestel'den, "şirkete 684 milyon avro tazminat ödeneceğine" yönelik haberlere ilişkin açıklama
Vestel Elektronik Sanayi ve Ticaret AŞ, Hollanda Doğu Brabant Bölge Mahkemesi'nin, "şirkete 684 milyon avro tazminat ödeneceğine" yönelik kararının kesinlik kazanmadığını bildirdi.

* Citroen Jumper 30'uncu yıl dönümünü kutluyor
Citroen, ikonik modelleri TUB ve Type H’nin yeni nesli olan Jumper modelinin 30'uncu yıl dönümünü kutluyor.

* Trendyol, Türk mühendislerin geliştirdiği yerli yapay zeka dil modelini dünyaya tanıttı
Trendyol Grubu Başkanı Çağlayan Çetin, BAE'deki zirvede, Türkçe ve İngilizce konuşabilen çok yönlü dil modeli "Trendyol LLM"i katılımcılarla paylaştı

* CW Enerji'nin yeni projesi "CW Gençlik"e yoğun ilgi
CW Enerji'nin geleceğini şekillendirmek isteyen gençlere eğitim, iş ve kariyer imkanı sunan yeni projesi "CW Gençlik" gençlerden yoğun ilgi gördü.

* ECE Türkiye, perakende satış cirosunu yüzde 90 artırdı
ECE Türkiye Eş Genel Müdürü ve CFO'su Nuri Şapkacı, "Güçlü kiralama performansımız, alışveriş merkezlerimizin markalar için çekici, istikrarlı ve rekabetçi perakende noktaları olduğunun ve sektördeki güvenilirliğimizin bir kanıtı" dedi

* Konya Şeker, pancar çiftçisi ödemelerini yarın gerçekleştirecek
PANKOBİRLİK Genel Başkanı ve Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Erkoyuncu, "Biz çiftçimizin avansını, gübresini, mazot desteğini ve pancar bedelini gününde ödemeye çalışıyoruz"

* Vodafone'dan "Bütçe Dostu Tarifeler" kampanyası
Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, "Yenilikçi kampanyalarımızla müşterilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz"

* Pegasus'tan yenilenen yurt dışı ve KKTC uçuş paketleri
Pegasus Hava Yolları, uçağa yerleşim esnasındaki yoğunluğu engellemek amacıyla uçuş paketlerini yeniliyor

YORUMLAR
  Gelecekten geldiğini iddia eden adam kafaları karıştırdı
Gelecekten geldiğini iddia eden adam kafaları karıştırdı