A24.com.tr » teknoloji » GELECEĞİN MÜHENDİS ADAYLARI PROJELERİNİ SERGİLEDİ

GELECEĞİN MÜHENDİS ADAYLARI PROJELERİNİ SERGİLEDİ

GELECEĞİN MÜHENDİS ADAYLARI PROJELERİNİ SERGİLEDİ

Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı, Sakarya Gençlik Merkezinde kurulan Deneyap Teknoloji Atölyesinde eğitim alan 14 takımdan 70 öğrenci, Havacılık ve Uzay Teknolojileri alanında hazırladıkla

Sakarya Gençlik Merkezi bahçesinde Deneyap Havacılık ve Uzay Teknolojileri Modülü Proje Şenliği gerçekleştirildi. Proje Şenliğinde, Ortaokul ve Lise öğrencilerinden oluşan, 70 öğrenci eğitimler alarak, hazırladıkları birbirinden etkileyici projeleri sergilediler.

Deneyap Havacılık ve Uzay Teknolojileri Modülü Şenliği öğrencilerinin hazırladığı prototip uçağın sergilenmesi ve geri dönüşüm malzemelerden yapılan roket fırlatımı ile başladı.

Deneyap öğrencilerinden oluşan 14 takım üyeleri, ürettikleri insansız hava araçlarını yarıştırdı. Geri dönüştürülebilen atık malzemelerden yaptıkları insansız hava araçlarının sunumlarını yapan öğrenciler, deneme uçuşları yaparak görevlerini tamamladılar.

Havacılık ve Uzay Teknolojileri Modülü Proje şenliğinde insansız hava aracı üretim aşamalarına iyi hazırlanan, verimli çalışan Lise kategorisinde  1. Olan takım ‘’Grup Teheccüd’’ ve Ortaokul kategorisinde ‘’Havanın Fatihleri’’  takımı yarışmayı 1. olarak  tamamladı.

Deneyap projelerini yakından inceleyip öğrencilerin yaptıkları insansız hava araçlarıyla ilgili, gençlerden yapım aşamaları hakkında bilgi alan Sakarya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç; 

‘’Bugün burada Havacılık ve Uzay Teknolojilerinin geldiği aşama ve gençlerimize vermiş olduğumuz eğitimlerin aileleri tarafından görülmesi ve kamuoyu ile paylaşılması için şenlik havasında geçen bu programı düzenledik.

Bu programın coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. "Deneyap Teknoloji Atölyeleri' nde verilen proje geliştirme odaklı eğitimler sayesinde bilim ve teknoloji alanında farkındalık yaratan, AR-GE becerileri gelişmiş, güncel teknolojilerle erken dönemde karşılaşmış, takım çalışması tecrübesi kazanmış,  karmaşık problemleri çözme becerisi, etkili iletişim, üretken, sorumluluk sahibi olma bilinci edinmiş, bilim ve teknoloji projeleri üreten gençler yetişiyor.

Yeni nesillerimiz için Gençlik Merkezimizde  milli teknoloji ile beraber milli ve manevi değerlerine bağlı gençlerin yetişmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah bu gençler teknoloji anlamında geleceğe umutla bakmamızı sağlayacaklar" şeklinde konuştu.

Proje şenliğinin sonunda Sakarya Gençlik Merkezi Bağlama eğitmeni tarafından bağlama dinletisi ile program eğlenceli bir şekilde son buldu.

YORUMLAR
  Jennifer Lopez'den şaşırtan çıplaklık itirafı!
Jennifer Lopez'den şaşırtan çıplaklık itirafı!