A24.com.tr » teknoloji » Fortinet, FortiEDR'nin özelliklerini iyileştiriyor

Fortinet, FortiEDR'nin özelliklerini iyileştiriyor

Fortinet, FortiEDR'nin özelliklerini iyileştiriyor

FortiEDR'nin yeni özellikleri arasında yönetilen tespit ve karşılık verme (MDR) hizmet seçeneği ile genişletilmiş tespit ve karşılık verme (XDR) imkanı yer alıyor.

Kapsamlı, entegre ve otomatik siber güvenlik çözümlerinde üzerinde hizmet veren Fortinet®, tercih eden müşteri sayısının önemli ölçüde arttığı FortiEDR'deki iyileştirmeleri duyurdu. Bu iyileştirmeler arasında sistem aktiviteleri için yeni MITRE ATT&CK etiketleri, yeni yönetilen tespit ve karşılık verme (MDR) hizmet seçeneği ve yakın zamanda duyurulan genişletilmiş tespit ve karşılık verme (XDR) özelliği yer alıyor.
 
Yeni özellikler sayesinde kurumlar artık otomatikleştirilmiş uç nokta tespit ve karşılık verme (EDR) özelliğine sahip gelişmiş uç nokta korumasından faydalanabiliyor.

Bulut Uç Nokta Güvenliği: Ağ üzerinde ve dışında çalışan bilgisayarların güvenliğini sağlamaya yardımcı oluyor. Uç nokta saldırı yüzeyinde görünürlük sağlıyor ve saldırı riskini azaltıyor.

EDR ile Entegre Uç Nokta Koruması (EPP): Bu yaklaşım saldırı öncesi ve sonrası riskleri engellemenin yanında tehditleri önceden tespit edebiliyor ve kuruma olan etkisini en aza indirmek için hızlı bir şekilde yanıt verebiliyor.
Yönetilen tespit ve karşılık verme (MDR) hizmeti: Ek uzmanlık ve içgörü için 7 gün 24 saat tehdit izleme, uyarı önceliklendirme, uzaktan yanıt ve çevresel ayarlar sunuyor.

Fidye Yazılımı Gibi Tehditleri Ortadan Kaldırmak için Gerçek Zamanlı Korumaya Talep Artıyor

Fidye yazılımı saldırı trendleri gelişmeye devam ediyor ve etkilediği kurum sayısı da giderek artıyor. FortiGuard Labs, geçen yılın ortası ile sonu arasında saldırı hacminde 7 kat artış gözlemledi. Modern fidye yazılım saldırıları verileri riske attığı için kurumların ortamlarını ve kritik altyapılarını koruması gerekiyor. Bu zorlukları gidermek için Fortinet Security Fabric'in bir parçası olan FortiEDR, patentli fidyecilik engelleme yazılımı koruması sunuyor. Ek patentli algılama ve etkisizleştirme özellikleri de bir güvenlik olayının ortasında bile müşterilerin ürüne erişebilmesini ve kullanabilmesini sağlarken, diğer gelişmiş tehdit türlerini de engelliyor. Böylece saldırıya tam karşılık vermek için gereken zamanı da kazandırıyor.
 
FortiEDR ile Sofistike Tehditlere Karşı Koyma

FortiEDR davranışa dayalı koruma ve sürekli analiz imkanı sunuyor. Öte yandan sistemde kötü amaçlı değişiklikler yapıldığında, makinelerin imajını otomatik olarak yeniden oluşturuyor ve o değişiklikler yapılmadan önceki haline geri döndürüyor. Tüm bunları da sistemi çevrimdışı hale getirmeden yapıyor. FortiEDR'de yer alan olay müdahale rehberleri de şirketlerin uç nokta gruplarına, varlık değerine ve tehdit kategorizasyonuna bağlı olarak ortak yanıt eylemlerini kolayca önceden tanımlamasına olanak tanıyor. Bu sayede şirketler uç nokta güvenliğinde riske göre hareket edilen bir yaklaşım benimseyebiliyor ve olay müdahale sürecini hızlandırabiliyor.
 
En yeni MITRE testinde de görüldüğü üzere FortiEDR, tüm sistem etkinliklerini izlemek, riskli davranışları belirlemek ve hasar oluşmadan önce engellemeye geçmek için patentli kod izleme teknolojisini kullanıyor. FortiEDR daha sonra hasarı ortadan kaldırabiliyor ve sistemi geri yükleyebiliyor. Bu yaklaşım yanlış uyarıları azaltıyor, aşması daha zor olduğu için daha dayanıklı bir yapı sunuyor ve tedarik zinciri saldırıları dahil olmak üzere yeni ve sıfırıncı gün tehditlerini tespit edebiliyor.
 
Fortinet Ürünler Kıdemli Başkan yardımcısı ve CMO'su John Maddison, konuyla ilgili şunları söylüyor: “En son MITRE ATT&CK Evaluation sonuçlarında da görüldüğü gibi, hem sızma öncesi hem de ele geçirme sonrası aşamalarda davranışa dayalı korumayı, algılamayı ve karşılık verme imkanını sorunsuz bir şekilde sağlıyor. Bu doğrultuda ilk aşamadan itibaren birleşik bir çözüm olarak oluşturulmuş tek çözüm diyebiliriz. FortiEDR'yi kullanan müşteri sayısı geçen yıl yüzde 300'den fazla arttı. Uç nokta güvenliği alanındaki bu gelişme, yakın zamandaki karmaşık siber saldırıların ve fidye yazılımındaki ilerlemelerin oluşturduğu zaafiyete karşı koruma sağlamak için kritik öneme sahip.”
 

YORUMLAR
  Zamanı dondurmayı başaran Süper Modeller
Zamanı dondurmayı başaran Süper Modeller