A24.com.tr » yaşam » Fan Bingbing kimdir kaç yaşında nereli neden kayboldu?

Fan Bingbing kimdir kaç yaşında nereli neden kayboldu?

Fan Bingbing kimdir kaç yaşında nereli neden kayboldu?

Çin'de bir süredir kayıp olan ünlü film yıldızı Fan Bingbing'in kim olduğu merak konusu oldu. Peki Fan Bingbing kimdir, kaç yaşında ve nereli? Neden kayboldu?

Çin'de bir süredir kayıp olan ve gözaltında olduğu söylenen ünlü film yıldızı Fan Bingbing'in adına yeni bir gelişme yaşandı. Çinli yetkililer tarafından Bingbing'e yüzde 0 'sosyal sorumluluk' notu verildi.

Çin’de bir süredir kayıp olan Fan Bingbing adlı film yıldızına Çinli yetkililer tarafından yüzde 0 ‘sosyal sorumluluk’ notu verildi. Bu gelişme, sanatçının yetkililer tarafından alıkonulduğu iddialarını güçlendiriyor.

2014 yılında Hollywood’da X-Men: Days of Future Past filminde rol alan aktris, kişisel yaşamlarına göre değerlendirilen 100 ünlünün bulunduğu listede son sırada yer aldı. Çin devlet gazetesi China Daily’ye göre liste, ünlülerin yaptıkları hayır işlerine ve kişisel dürüstlüklerine göre belirleniyor.

Sanatçının gözaltında olduğu sanılıyor

2017-2018 Çin Sinema ve Televizyon Yıldızları Sosyal Sorumluluk Raporu, Pekin Normal Üniversitesinden akademisyenler tarafından oluşturuldu ve Çin devlet medya kuruluşları tarafından yayımlandı. Çin’in en çok kazanan sinema sanatçısı olan Bingbing’in 0 puan alması, Çinli bir televizyon sunucusunun sanatçıyı vergi kaçırmakla suçlamasından dört ay sonra gerçekleşti. Binbing’in çalıştığı stüdyo herhangi bir yanlış davranış bulunmadığını söylese de Çinli internet kullanıcıları bu iki olayın ilişkili olduğunu düşünüyor.

Bingbing 1 Temmuz’da bir çocuk hastanesini ziyaret ettikten sonra bir daha görülmedi. Sosyal medyadaki son etkinliği ise 23 Temmuz’da Sina Weibo mikroblog sitesinde bazı paylaşımları beğenmesi oldu. Geçtiğimiz hafta devlet tarafından yönetilen Securities Daily adlı yayın organı aktrisin kontrol altında tutulduğunu ve yetkililerin vereceği yasal kararı kabul edeceğini bildirmişti. Raporda Bingbing’in vergi kaçırmasının buz dağının görünen yüzü olduğu, sanatçının aynı zamanda yasa dışı borç verme ve diğer yolsuzluklarla da ilişkisi olduğu ifade ediliyordu. Bu yazı yayımlandıktan birkaç saat sonra kaldırıldı.

Sadece 9 ünlü geçer not aldı

100 Çinli ünlü için hazırlanan raporda sadece 9 kişi yüzde 60’lık barajı aşarak geçer not alabildi. Raporda güçlü rol modeli olan kişiler övülürken, ünlülerin topluma ‘olumsuz’ etkileri olduğu durumların da altı çizildi. Dying to Survive adlı filmin yapımcısı ve oyuncusu Çinli aktör Xu Zheng listede ilk sırada yer aldı. Yardım çalışmalarıyla bilinen Hollywood yıldızı Jackie Chan ise listede kendine 42. sırada yer bulabildi.

Raporun yazarları puanların neye göre belirlendiğine dair çok az bilgi verdi ancak çalışmada araştırmaların ve internet verilerinin kullanıldığı belirtildi. Projenin yöneticilerinden İletişim Profesörü Zhan Hongzhong medyaya yaptığı açıklamada bunun Çinli ünlülerin sosyal sorumluluk konusunda notlandırıldığı ilk çalışma olduğunu söyledi. Hongzhong “Sanatçıları sadece ‘küçük taze etler’ (Çin’de genç yakışıklı erkekler için kullanılan bir tabir) olarak nitelendirmenin dışında daha detaylı bir değerlendirmede bulunmak istedik.” şeklinde konuştu.

Fan Bingbing kimdir?

Doğum Tarihi: 16 Eylül 1981
Doğum Yeri: Qingdao / Shandong Province / Çin
Boyu 168 cm
Saç Rengi Açık Kahve
Göz Rengi Açık Kahve
Vatandaşlık Çinli

FİLMLERİ

The Moon and the Sun2015 
Yang Gui FeiYang Gui Fei
X-Men: Days of Future Past2014Blink
The White Haired Witch of Lunar Kingdom2014
One Night Surprise2013
Iron Man Three2013
Er ci pu guang2012
Mai wei2011
Jian dang wei ye2011Empress Dowager Longyu
San siu lam zi2011
Stretch2011
Zhao shi gu er2010
Guan yin shan2010
Rizhao Chongqing2010
Dong feng yu2010
Mei loi ging chaat2010
Shi yue wei cheng2009
Jin Da Ban2009
Fei chang wan mei2009
Mai tian2009
San suk si gin2009Lily
Feng shen bang 22009
Tao hua yun2008
Jing mou moon2008
Da Tang Fu Rong Yuan2007Yang Yuhuan

YORUMLAR
  En doğru zamanda çekilmiş birbirinden enteresan 16 resim
En doğru zamanda çekilmiş birbirinden enteresan 16 resim