A24.com.tr » ramazan » Estetik orucu bozar mı

Estetik orucu bozar mı

Estetik orucu bozar mı

Estetik bir operasyon geçirmemiz gerektiğinde bu durum orucumuza zarar verirr mi oruca zarar vermeyen estetik operasyonlarda nelere dikkat etmeliyiz

Ramazan programı yapan Nihat Hatipoğlu'na dün "Oruçluyken botoks yaptırmak orucu bozar mı?" diye soruldu.

Nihat Hatipoğlu ise bu soruya şöyle cevap verdi:
'İFTAR İLE SAHUR ARASINDA YAPTIRIN'
"Botoksu niye ramazana bırakıyorlar? Ramazan ibadet ayıdır, bu işlerle meşgul olmamaları gerekir. İkincisi botokstan yana değiliz. Yine de tasvip etmememle beraber eğer zaruri bir ihtiyaç haline gelmişse o zaman düşünülebilir. Yüce Allah herkese güzel bir yüz vermiş. Botoks yapanlar bir müddet sonra birbirine benziyor. Bu nedenle biz sakındırıyoruz. Ancak illa ki yapacağız deniliyorsa botoksun iftarla sahur arasında değil de iftardan sonra ile sahur arasında yaptırılması daha doğrudur. Çünkü oradaki iğne. Vücuda bir şey giriyor. Zarar görebilir, tansiyon ve şeker düşebilir."

Oruç tutuyor ve hangi işlemlerin Ramazan’da da yapılabileceğini merak ediyorsanız; oruç bozmayan estetik operasyonları, Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel anlatıyor.

İftara kadar yapılabilecek orucu bozmayan operasyonlardan birinin saç ekimi olduğunu söyleyen Op. Dr. Alper Tuncel, her hangi bir ilaç almaya gerek olmadığını, kesik ve dikiş yapılmadığını ve bu operasyonun çabuk iyileşme sağladığını belirtiyor. Meme protezinde silikon jel kullanıldığını, hiç kanama olmadığını ve aç iken yapılması gerektiğini söylüyor. Bu protezlerin meme başındaki renkli bölgenin alt veya üst kısmından, meme altı oluktan veya koltuk altı bölgenin ön kısmından koyulduğunu dile getiriyor.

Yüz Gençleştirme, Sıkılaştırma, Askılama ve Leke Tedavisi

Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Alper Tuncel; fraksiyonel karbondioksit laser ile yüz gençleştirme, sıkılaştırma ve leke tedavisinin oruç tutarken de yapılabileceğini söylüyor. Yaz ayında olunması sebebiyle bu işlemin, 3-4 hafta direkt güneş ışığı almamak ve solaryuma gitmemek kaydıyla yaptırılabileceğinin altını çiziyor. Bu yöntemin derin kırışıkları düzeltmeye yardımcı, sıkı, yeni ve genç bir cilt oluşumunu desteklediğini, güvenli ve etkili olduğunu vurguluyor. Askılama yöntemiyle kaş kaldırma, yüz ve boyun germe gibi işlemlerin yapılabileceğini, işlem sonrası sarılan bantlarla yüzdeki askıların desteklenmesi gerektiğini belirtiyor. Bu bantların yemek yemeye, oruç tutmaya engel olmadığını sözlerine ekliyor.

Epilasyon, Vücut Şekillendirme, Peeling, Cilt Bakımı

Op. Dr. Alper Tuncel; yaşamın her döneminde istenmeyen kıldan ve tüyden tamamen kurtulmak amacıyla kullanılan lazer epilasyonun da oruç tutarken yapılabilecek bir diğer operasyon olduğunu belirtiyor. Radyofrekans ve ultrasonik dalgaların kullanıldığı, vücut şekillendirme işlemlerinde hafif sıcaklık verilerek uygulama yapıldığını söylüyor. Kimyasal peeling işleminin, genellikle iz, leke ve kırışıklık tedavisinde, deriye solüsyon sürülerek, derinin üst tabakasının soyulup deriyi iyileştirme ve düzeltme amacıyla kullanıldığını vurguluyor. Cilt bakımlarının, kuru, yağlı, karma ciltlere en uygun bitkisel, kimyasal ve yağlardan oluşan ürünlerinin, cilt üzerinde bir müddet bekletilmesi sonucu masajla uygulanan bu yöntemlerin, Ramazan ayında da oruçlu iken rahatlıkla yaptırılabileceğini belirtiyor.

Tuncel, tüm bu işlemlerin yanı sıra Ramazan ayında beslenmenin önemine değinerek, hem estetik hem de sağlık açısından, bol yağlı ve tatlı yiyeceklerden kaçınılmasını önemle tavsiye ediyor.

YORUMLAR
  Ünlü isimlerin şaşırtıcı keşfedilme hikayeleri
Ünlü isimlerin şaşırtıcı keşfedilme hikayeleri