A24.com.tr » yaşam » Eski kimlikle oy kullanılıyor mu yeni kimlik şart mı - 24 Haziran 2018 seçimleri

Eski kimlikle oy kullanılıyor mu yeni kimlik şart mı - 24 Haziran 2018 seçimleri

Eski kimlikle oy kullanılıyor mu yeni kimlik şart mı - 24 Haziran 2018 seçimleri

24 Haziran Pazar günü yapılacak olan cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde eski kimliklerin oy kullanmak için geçerli olup olmadığı tartışmalarıyla ilgili resmi açıklama yapıldı.

Türkiye 24 Haziran 2018 tarihinde çok önemli bir seçim için sandık başında olacak.

Vatandaşlar şimdiden isimlerinin seçmen listesinde olup olmadığını kontrol edip, tatil planlarını da seçimlere göre ayarlıyor.

Seçim öncesi bazı konular vatandaşların kafasında soru işareti oluşturdu. Bunlardan biri de eski nüfus cüzdanıyla oy kullanabilme durumu oldu.

Peki seçim sandığına eski kimliğiyle giden vatandaşlar oy kullanabilecek mi? Yoksa seçim öncesi kimlikleri yenilemek şart mı? İşte bu sorunun yanıtı...

İçişleri Bakanlığı'na bağlı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından, 24 Haziran 2018 tarihinde düzenlenmesi kararı alınan Türkiye Genel Seçimleri'nde eski kimliğe sahip vatandaşların oy kullanıp kullanamayacağına ilişkin açıklamalar gerçekleştirildi.

Öncelikle İçişleri Bakanlığı'na, Cumhurbaşkanlığı ve 27.dönem Milletvekili erken seçimlerine yönelik; 10 yıldan eski eski nüfus cüzdanı kimliğiyle oy kullanılamayacağına, Türkiye Genel Seçimleri’nde oy kullanacak vatandaşların 24 Haziran 2007 ve öncesi nüfus cüzdanlarının geçersiz sayılacağına dair haberlerin bulunduğu aktarıldı. Bunun üzerine Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü erken seçimlerde vatandaşların oy kullanabilmek adına eski nüfus cüzdanı kimliklerinin yenilemesi gerektiği ve ilgili çıkan haberlerin gerçeği hiçbir şekilde yansıtmadığının altını özellikle çizdi.

İLGİLİ HABER Kimliksiz oy verilir mi - Ehliyet sürücü belgesi pasaportla oy kullanılır mı - 2018 seçimde kimlik yerine geçen belgeler Kimliksiz oy verilir mi - Ehliyet sürücü belgesi pasaportla oy kullanılır mı - 2018 seçimde kimlik yerine geçen belgeler

Özetle, eski kimliklerin seçimlerde geçerli olacağını vurgulandı ve nüfus cüzdanı kimliklerinin kullanım sürelerinin 10 yıl olduğuna ilişkin herhangi bir düzenlemenin olmadığı bilgisi kaydedildi. İşte, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü'nün eski nüfus cüzdanı kimliği bulunan vatandaşların oy kullanma durumuyla ilgili gerçekleştirdiği o açıklamalar...

RESMİ AÇIKLAMA YAPILDI

Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nün açıklamaları doğrultusunda; "Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü mevzuatlarına göre nüfus cüzdanlarının kullanım sürelerinin 10 yıl olduğu ile ilgili herhangi bir düzenlemenin bulunmadığı ve vatandaşlarımızın ellerinde bulunan mevcut nüfus cüzdanlarının, kimlik kartı başvurularını yapıncaya kadar geçerli olduğu hususu kamuoyuna duyurulur." Şeklinde ifadelere yer verildi. 

YORUMLAR
  Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?
Kanalların Yeni sezon başlangıç tarihleri ne?