A24.com.tr » eğitim » Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihi belli oldu mu? - ÖSYM'den açıklama

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihi belli oldu mu? - ÖSYM'den açıklama

Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı tarihi belli oldu mu? - ÖSYM'den açıklama

Kamu personeli olmak isteyen engelli adaylar için düzenlenen EKPSS (Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı) başvuru ve sınav tarihleri merak ediliyor. EKPSS tarihleri belli oldu mu, ne zaman açıklanacak?

Engelli memur adayları için düzenlenen EKPP başvurularının ne zaman yapılacağı sınava girecek adaylar tarafından cevabı en çok merak edilen soru.

2018 Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavına (2018-EKPSS); ortaöğretim kurumlarından, yükseköğretim ön lisans/lisans programlarından mezun olan veya EKPSS’nin geçerlik süresi içinde mezun olabilecek durumda olan engelli adaylar başvurabilecektir. Birden fazla öğrenim düzeyinden mezun olan adaylar mezun oldukları en üst düzeyden EKPSS’ye başvurmak zorundadır.

Engelli bireylerin kamuda görev alabilmeleri için ölçü sınavı olan engelli kamu personelli seçme sınavı standart KPSS sınavından farksız olarak yapılmaktadır. Tek fark ise EKPSS sınavına belirli engelli statüsünde olan bireylerin katılabileceğidir. EKPSS 2018 sınavı hakkında detaylı bilgiler haberimizde...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı 2018 EKPSS sınav ve başvuru tarihleri hakkında resmi açıklama yaptı. Engelli memur alımı 2018 adaylarının merakla beklediği Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı EKPSS Başvuru tarihi ve sınav tarihi ilişkin ilk bilgi Bakanlıktan geldi. Açıklanan bilgilere göre; 2018 EKPSS Nisan ayında yapılacak, Başvurular ise Şubat'ta başlayıp Mart ayında sona erecek. Memur olma aşkıyla yanıp tutuşan engelli memur adaylarının beklediği açıklamayı Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yaptı.

Bakanlık, 2018 EKPSS sınav ve başvuru tarihleri hakkında bilgi verdi. Buna göre 2018 EKPSS'nin yapılacağı ay, başvuruların yapılacağı ay belli olmuş oldu. Engelli memur adaylarının merakla beklediği Nisan 2018 Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) sınav ve başvuru tarihlerine ilişkin ilk bilgi Bakanlıktan geldi.

Açıklanan bilgilere göre; 2018 EKPSS Nisan ayında yapılacak, Başvurular ise Şubat'ta başlayıp Mart 2018'de sona erecek. Konu ile ilgili olarak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında ilk yaptığı çalışmanın engelli memur ataması olduğunu bildirdi. "Devlet Personel Başkanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı. EKPSS'de bizim ÖSYM ile sorumluluğumuzda olan bir konu." diyen Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu 2 bin 200 engelli memur ataması yapıldığını ifade etti. Ayrıca Bakan Sarıeroğlu açıklamalarında yeni atama için ısrarların olduğunu ve bu kapsamda 5 bin yeni atama kararı çıkardıklarını bildirdi.

Bunun yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu açıklamalarında EKPSS sonuçlarının geçerlilik süresine de değindi. Bakan Sarıeroğlu konu ile ilgili olarak açıklamalarında "Kardeşlerimizle konuşurken en büyük tedirginlikleri puanlarının boşa gidecek olması. 'Eğer yeni bir atama olmazsa, bizler iyi puan aldık, bu puanlar boşa gidecek' diye kendilerini o kadar hırpalıyorlardı ki... Biz şöyle bir düzenleme yaptık, almış oldukları puanları 4 sene boyunca geçerli olmasını sağladık. 4 sene geçerliyken yeni sınava da girebilecek kardeşlerimiz. Atamaları yapılırken, biz Devlet Personel Başkanlığı olarak bakacağız, en yüksek puanları üzerinden onların atamalarını gerçekleştireceğiz." ifadelerine yer verdi.

İşte Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan o açıklama; Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" uyarınca Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı (EKPSS/2018) Ölçme ,Seçme ve Yerleştirme Merkezi ( ÖSYM) tarafından Nisan 2018 tarihinde 81 il merkezinde yapılacak. Sınava girmesi gereken bu adaylar için başvuru süresi Şubat 2018 tarihinde başlayacak.Mart 2018 tarihinde sona erecektir. Adaylar ÖSYM'nin internet sitesinden (http://www.osym.gov.tr) başvuru sürecini takip edebilirler." ifadelerine yer verildi.

 

YORUMLAR
  Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti
Japonlar telefondan öpüşmeyi keşfetti