A24.com.tr » eğitim » Endüstri Mühendisliği nedir, ne iş yapar?

Endüstri Mühendisliği nedir, ne iş yapar?

Endüstri Mühendisliği nedir, ne iş yapar?

Üniversite sınav sonuçlarının açıklanması sonrasında tercih yapacak adaylar bölümleri araştırmaya başladı. En çok araştırılan bölümlerden biri de "endüstri mühendisliği" oldu.

Tercih dönemlerinin yaklaşmasıyla birlikte öğrenciler bölümleri araştırmaya başladı. Bazı bölümler iyi bilinirken bazı bölümler ise adaylar tarafından pek bilinmiyor. Bu bölümlerin başında da endüstri mühendisliği geliyor. Peki Endüstri Mühendisliği nedir, ne iş yapar?

Endüstri Mühendisliği nedir?

Endüstri mühendisliği, insan, malzeme ve makinenin yer aldığı her sistemde verimliliği sağlamak adına bu sistemleri kuran ve devam ettiren mühendislik dalıdır. Bölümde en çok duyacağınız cümle minimum maliyet ve maksimum karı sağlamak olacaktır. Ana bölüm dersleri sistem kurma ve verimlilik hesapları yapmak üzerinedir. Modelleme, analitik düşünme ve optimizasyon yeteneğini en çok öne çıkaran branşlardan biridir.

Kimler bu bölümde başarılı olabilir?

Bölümde en önemli şeylerden biri matematiği seven biri olmak. Bir diğeri ise liderlik özelliğine sahip olmak. Hayatımızdaki sorunlara analitik bir bakış açısıyla yaklaşabilen, yeni yöntemlerin arayışında olan bireyler olmak da oldukça önemli. Ayrıca teknoloji ile haşır neşir olmalı, bolca bilgisayar ve çeşitli programlar kullanan bir bölüm.

Endüstri Mühendisliği mezunları ne iş yapar?

Üretim Planlama Mühendisi, Tedarik Zinciri Planlama Uzmanı, Satış/Pazarlama Müdürü, Finansal Planlama Uzmanı, Lojistik Müdürü, Kalite Mühendisi, Güvenlik Mühendisi, ERP Danışmanı, İnsan Kaynakları Müdürü, Risk Yönetimi Uzmanı, Depo Müdürü, İş Geliştirme Uzmanı, Müfettiş, Portföy Yöneticisi...
 

YORUMLAR
  Victoria's Secret yeni yüzlerini belirledi...
Victoria's Secret yeni yüzlerini belirledi...