A24.com.tr » teknoloji » Elon Musk ile Jack Ma'dan yapay zeka tartışması

Elon Musk ile Jack Ma'dan yapay zeka tartışması

Elon Musk ile Jack Ma'dan yapay zeka tartışması

Tesla CEO’su Elon Musk ve Alibaba’nın kurucusu Jack Ma, yapay zekâ konusunda anlaşamadılar. Musk yapay zekanın insanların mesleklerinden edeceğini düşürken, Jack Ma ise yardımcı olacağını savundu.

Yapay zekâ, birçok kişinin tereddüt ettiği ve görüş ayrılığına düştüğü bir konu. Kimi insanlar yapay zekânın hayatı kolaylaştıracağını belirtiyor, kimileri ise yapay zekânın insanlığa zarar vereceğini söylüyor. Hatta yapay zekânın bir gün insanlığı ele geçireceğine inanan bir kesim bile mevcut. Hal böyleyken, iki büyük iş adamının da bu konu hakkında görüş ayrılığına düşüyor olması pek şaşırtmıyor.

Tesla ve SpaceX’in CEO’su Elon Musk, Şanghay’da yapılan Dünya Yapay Zekâ Konferansı’nda Alibaba şirketinin kurucusu Jack Ma ile bir araya gelerek fikirlerini savundu. Elon Musk, Dünya Ekonomik Forumu’nun raporlarına göre 2022 yılında 75 milyon kişinin yapay zekâ ve robotlar yüzünden işinden olacağını belirtti. Musk, “Bu durumdan en az etkilenenler yapay zekâ yazılımını programlayabilenler olacak ancak eninde sonunda yapay zekâ kendi yazılımını yazabilecek duruma gelecek” diyerek yapay zekâya karşı tutumunu belli etti.

Jack Ma ise Musk’ın düşüncelerine karşı çıkarak, yapay zekânın insanlara yardımcı olacağını belirtti. Ma, yapay zekânın insanların elinden işlerini almayacağını ve insanların zamanını çalan işleri yaparak onların daha az çalışmalarına olanak sağlayacağını belirtti. Jack Ma, “Bence insanlar haftada 3-4 gün çalışmalı ve günde en fazla 4 saat çalışmalı” dedi. Yapay zekâ çağında insan ömrünün 120 yıla kadar uzayabileceğini belirten Ma, “Bu dönemde kimsenin yapmak istemeyeceği birçok iş olacak. Robotların bu tür işleri kolaylaştırması için yapay zekâya ihtiyacımız olacak. İşlerin elimizden gideceği konusunda endişelenecek hiçbir şey yok” açıklamasını yaptı.

Yapay zekânın kullanımından bahsetmişken; Çin dijital ulaştırma şirketi Didi Chuxing Technology, otonom araçlarla ‘robot taksi’ hizmetini başlatacağını belirtti. Şirketin baş teknoloji sorumlusu Zhang Bo, müşterilerin, içerisinde insan operatörü bulunan bir sürücüsüz araç çağırabileceğini belirtti. Bu araçlar Şanghay’ın Jiading bölgesinde faaliyet gösterecekler ve yüksek seviyede otonom özelliklere sahip olacaklar. 

YORUMLAR
  Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)
Hükümet MTV zam oranlarını yüzde 25'e çekti (Peki hangi araç sahibi ne kadar MTV ödeyecek?)