A24.com.tr » yaşam » Elimi Bırakma'nın Sumru Güneş'i Dolunay Soysert kimdir | Kaç yaşında | Nereli | Sosyal medya hesapları neler | Evli mi?

Elimi Bırakma'nın Sumru Güneş'i Dolunay Soysert kimdir | Kaç yaşında | Nereli | Sosyal medya hesapları neler | Evli mi?

Elimi Bırakma'nın Sumru Güneş'i Dolunay Soysert kimdir | Kaç yaşında | Nereli | Sosyal medya hesapları neler | Evli mi?

Elimi Bırakma dizisinde sergilediği performans ile herkesin beğenisini kazanan güzel oyuncunun hayatı merak konusu oldu işte Dolunay Soysert hakkında tüm merak edilenler...

 Dolunay Soysert, 25 Mart 1973'de Adana'da doğmuştur. TRT'de yayınlanan Elimi Bırakma dizisiyle ekranların sevilen yüzü olmuştur. Peki, Elimi Bırakma dizisiyle gündeme gelen Dolunay Soysert kimdir, kaç yaşında? İşte detaylar...

DOLUNAY SOYSERT KİMDİR?

Dolunay Soysert, 25 Mart 1973'de Adana'da doğmuştur. Ortaokul ve lise eğitimini Özel Moda Koleji'nde bitirmiştir. İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümü mezunudur. İstanbul Şehit Tiyatroları'nda çalışmıştır. Kamerayla ilk tanışması Cumhuriyet filminde Latife Hanım'ı canlandırmasıyla olmuştur. Daha sonra Nebraska Üniversitesi, Drama ve Tiyatro Bölümü'nü bitirmiştir. Amerika Birleşik Devletleri'nden döndükten sonra Sultan Makamı ve Omuz Omuza dizilerinde rol almıştır. Tiyatro sahnesinde Buluşma adlı oyunda Marilyn Monroe'yi ve Ayşe Müzikalinde Ayşe karakterini canlandırmıştır. Akıllarda kalan rolü Bir İstanbul Masalı adlı dizide canlandırdığı Derya karakteri ve Özgü Namal ile birlikte 'Bebeğim' adlı dizide canlandırdığı Leyla karakteridir. İstanbul Halk Tiyatrosu'nun ilk oyunu olan ve on bir oyundan oluşan Can Tarlası adlı oyunda yer almıştır.

26. Uluslararası İstanbul Film Festivalinde açılış töreni sunuculuğunu Sinan Tuzcu ile 19. Ankara Uluslararası Film Festivalinde açılış töreni sunuculuğunu Emre Karayel ile yapmıştır. Dünyanın en büyük buz gösterisi topluluğu olduğu düşünülen Holiday On İce'ın sunumu, ünlü çocuk romanı Peter Pan hikâyesinin Türkçe dublajında yer almıştır. 14. Krat TV Video Müzik Ödülleri töreninin sunuculuğunu yapan Soysert, Sinan Tuzcu ile beyaz eşya reklamında, İlker Aksum ile kredi kartı reklamında, bir GSM şirketi reklamında da Aysel rolünü oynadı. Adanalı dizisine dahil oldu. Ardından TRT1'de yayınlanan Başrolde Aşk adlı dizide rol almıştır. Almanya'da oyuncu eğitmenliği de yapmıştır. AKUT'un 20. yılı için hazırlanan ''Sesimi Duyan Var'' sloganıyla gösterilen videoda gönüllü olarak yer alıp, eşiyle araba kazası geçirmiş bir kazazedeyi canlandırmıştır. 9 Temmuz 2006'da oyuncu Sinan Tuzcu ile evlenmiştir. 2016 yılında evlilikleri sonlanmıştır.

ELİMİ BIRAKMA DİZİSİ

Dolunay Soysert, Elimi Bırakma dizisinde Sumru Güneş'i canlandırıyor. Bu karakter, Mantık kadınıdır. Duygularının onu yönetmesine asla izin vermez. Yoksulluktan geldiği için parayı ve gücü sever. Adeta esiridir. Kendi öz kızını bile bu konuda kullanabilecek bir kadındır. İki evlilik yapmıştır. Kocasının iflası ve yangında ölü çıkması ardına kocasının çocuklarıyla ilişkisini keser. Bunun asıl sebebi sigorta şirketinden alacağı paradır. O parayı kızının hayatını garanti altına almak için harcayacaktır.
İstediği şeyi elde etmek konusunda hırslıdır. Gözünü karartıp hedefine odaklanır. Kızı Cansu’nun Cenk ile evlenmesi için elinden gelen her şeyi yapacaktır!

DOLUNAY SOYSERT'İN FİLMOGRAFİSİ

Kaygısızlar
Sekizinci Saat 1995
Çılgın Bediş 1996
Baskül Ailesi 1997-1998
Cumhuriyet
Salkım Hanımın Taneleri
Zor Adam
Bir İstanbul Masalı 2003 (60. bölüm-67.bölüm arası ressam Derya)
Kalbin Zamanı 2004
Omuz Omuza 2004
Yürek Çığlığı
Tövbe
İlk Aşk 2006
Mavi Gözlü Dev 2007
Orada 2009
Benim Annem Bir Melek 2008-2010
Veda 2010
Adanalı 2010
Başrolde Aşk 2011-2012
Kayıp 2013-2014
Sultan Makamı 2003-2004
Urfalıyam Ezelden 2014
Son Çıkış 2015
Muhteşem Yüzyıl 2014
Seddülbahir 32 Saat 2015
Çifte Saadet 2016
Bana Sevmeyi Anlat 2016

 

YORUMLAR
  Ünlüler hangi semtlerde oturuyor?
Ünlüler hangi semtlerde oturuyor?