A24.com.tr » ajanda » Edebiyat Yarışması 3. MEDNIGHT Masalları'na başvuru süresi uzatıldı

Edebiyat Yarışması 3. MEDNIGHT Masalları'na başvuru süresi uzatıldı

Edebiyat Yarışması 3. MEDNIGHT Masalları'na başvuru süresi uzatıldı

Seçilen hikayeler hastanelerde, huzurevlerinde, göçmen kabul merkezlerinde sahnelenecek ve bir kitapta yayınlanacak.

Bilimsel literatür yazıyorsanız, bilimi araştırıyor, öğretiyor veya yayıyorsanız, 3. Mednight Masalları’nı temsil eden projenin bir parçası olmak sizin fırsatınız. Mednight Masalları, kazanan hikayeleri hastanede yatan çocuklara, göçmenlere ve konutlardaki yaşlılara anlatarak bilime ulaştırmayı amaçlayan bir edebiyat yarışması. Eserlerinizi kayıt altına almak için başvuru tarihi, 12 Ağustos 2023 saat 23:59'a kadar uzatıldı. Çalışmalar, Akdeniz Araştırmacılar Gecesi (MEDNIGHT) web sitesinde bulunan form kullanılarak elektronik ortamda sunulabiliyor.

Seçilen öykülerin hem dijital hem de basılı versiyonları yayınlanacak, derleme kitabın ISBN'si yönetilecek ve kazananlara ödül olarak basılı bir kopya gönderilecek. MEDNIGHT ayrıca, proje web sitesine yüklediği bilimsel yayılım tarihinin nasıl geliştirileceğine ilişkin çevrimiçi bir kılavuz aracılığıyla öykü yazarı olmak için eğitim sunuyor.

Başvurduğunuz hikâyenin, Akdeniz ile ilgili bilimsel yönleri ele alması, masal ve kısa hikâye özelliklerine uygun olması gerekiyor. Teslim edilen hikayelerin uyarlamasını kolaylaştıracak, çocuklar ve gençler için olmak üzere iki kategori bulunuyor.

Akdeniz ve Latin Amerika'nın dört bir yanından düzinelerce yazar, şimdiden kapsayıcı ve destekleyici bir sosyal yardım teklifinin parçası oldu. Mednight web sitesinde bir önceki senelerde seçkiye alınan ve Yunanca, İtalyanca, Türkçe ve İngilizceye çevrilen eserler bulunuyor. Kitapta ayrıca kazanan öyküler için Mednight tarafından yaptırılan illüstrasyonlar ve eserlerden birinin piktogram versiyonu ve kolay okunuşunun yanı sıra hepsinin sesli kitap versiyonu da yer alıyor.

MEDNIGHT Masalları, 29 Eylül'de İspanya’daki Valensiya Topluluğu, İspanya’da, Yunanistan, Kıbrıs, Türkiye ve İtalya'daki farklı yerlerde gerçekleştirilecek Akdeniz Araştırmacılar Gecesi etkinliklerinde anlatılacak.

MEDNIGHT hakkında:

MEDNIGHT, Akdeniz'in her iki ucundaki bilgi merkezlerini birbirine bağlayan ve 10 kurumun katılımıyla oluşan bir konsorsiyumu bir araya getiren bir Akdeniz bilim yayma projesidir: FISABIO, INCLIVA, CSIC, MUDIC, El Kaleidoscope, SciCo Cyprus, Messina Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi ve Avrupa Kadın Rektörler Birliği (EWORA), SciCo Yunanistan'ın koordinatörlüğünde yürütülmektedir. Projenin Türkiye ayağının yürütücüsü, Kadir Has Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Taner Arsan’dır.

MEDNIGHT, Horizon Europe programının Marie Sklodowska-Curie eylemlerinin (hibe anlaşması No 101061190) bir parçası olarak Avrupa Komisyonu tarafından desteklenen ve finanse edilen bilimsel bir yaygınlaştırma projesi olan Avrupa Araştırmacıları Gecesi (European Researchers' Night) çerçevesinde gerçekleştiriliyor.

YORUMLAR
  Ufak Tefek Cinayetler’de nihayet düğüm çözüldü! “Serhan o iş sende tatlım!”
Ufak Tefek Cinayetler’de nihayet düğüm çözüldü! “Serhan o iş sende tatlım!”