A24.com.tr » ekonomi » Dolar ile gram altın fiyatları çakıldı

Dolar ile gram altın fiyatları çakıldı

Dolar ile gram altın fiyatları çakıldı

Altın ile dolar kurunda sert düşüş başladı. Piyasalardan alınan son dakika bilgilerine göre dolar ile gram altın eş zamanlı olarak öğle saatlerinden sonra hızlı düşüşe geçti.

Piyasalar öğleden sonra oldukça hareketlendi. Edinilen sondakika bilgilerine göre dolar kuru ile altın fiyatları sert düşüşe geçti. Sabah saatlerinden bu yana dolar kuru 13 kuruş , gram altın ise 10 TL 'ye yakın değer kaybetti. 

DOLAR KURUNDA SON DURUM

Sabah saatlerinde 6.83 TL seviyesinde olan dolar kuru öğle saatlerinden sonra sert şekilde düşmeye başladı. Edinilen son dakika bilgilerine göre dolar kuru 6.70 TL seviyesine kadar geriledi. 

Euro 7.49 TL seviyesinde.

GRAM ALTIN SERT DÜŞTÜ

Gram altın fiyatlarında da sabah saatlerinden bu yana düşüş yaşandı. Altının ons fiyatının 1730 dolar seviyesinden 1726 dolara gerilemesi ve dolar kurunda yaşanan sert düşüş sonrası gram altın 10 TL 'ye yakın değer kaybetti. Sabah saatlerinde 381,80 TL seviyesinde olan gram altın şu sıralar 372 TL seviyesinden işlem görüyor. 

ÇEYREK ALTIN NE KADAR?

Gram altında yaşanan sert düşüş sonrası çeyrek altın 600  TL 'ye kadar geriledi.

Cumhuriyet altını 2480 TL 'ye alınıp 2501 TL 'ye satılıyor. 

22 ayar bilezik gram fiyatı ise 343 TL alış, 346 TL satış.

Analistler, ABD ile Çin arasında artan gerilime rağmen, dün dünya genelinde açıklanan imalat sanayi Satınalma Yöneticileri Endeksi (PMI) verilerinin beklentilerden iyi gelmesiyle risk iştahının görece arttığını, bu durumun da altının ons fiyatını aşağı yönlü baskıladığını kaydetti.

Bugün veri takviminin zayıf olduğunu kaydeden analistler, ABD'de siyahi George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin ardından devam eden gösterilere ilişkin haber akışının takip edileceğini bildirdi.

Kotak Securities analisti Madhavi Mehta, "Küresel büyüme endişeleri, ABD-Çin gerilimi, ABD'deki protesto gösterileri, Borsa fonu (ETF) girişleri ve zayıf dolar altını desteklemeye devam ediyor," dedi ve "Yukarı yönlü hareketi sınırlayan en büyük faktör, koronavirüs dolayısıyla getirilen kısıtlamaların kaldırılması ile birlikte ekonomik faaliyetin canlanacağına ilişkin beklentilerin arttığı bir ortamda hisse senetlerindeki göreceli istikrar. Ayrıca, eğer istikrarlı hisse senedi piyasalarına da bakarsak, piyasa oyuncuları ABD ya da Çin'den gelebilecek önemli bir adımdan endişe duymuyor. Bu azaltılmış gerçek risk ile algılanan risk arasındaki muamma altının geniş bir bant içinde kalmasına neden oluyor ve bu durum eğer yeni tetikleyiciler olmazsa sürebilir" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
  Hangi şehirde hangi yemek yenir? (Türkiye'nin lezzet haritası)
Hangi şehirde hangi yemek yenir? (Türkiye'nin lezzet haritası)