A24.com.tr » yaşam » Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan eleştirilere yanıt

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan eleştirilere yanıt

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'tan eleştirilere yanıt

Atatürk'e hakaret eden Kadir Mısırlıoğlu'nu ziyaretinde çekilen fotoğrafları 10 Kasım'da basına yansıyan Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, kendisine yönelik tepkilere yanıt verdi.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ,"10 Kasım'da saat 09.05'te kenefe gidin" gibi pek çok Atatürk düşmanlığını belli eden söylemleri bulunan sözde tarihçi Kadir Mısırlıoğlu'nu 9 Kasım'da ziyaret etmiş, fotoğraflar basına 10 Kasım'da servis edilmişti.

Diyanet, ziyaretin farklı anlamlar taşımadığını, sadece insani duygularla yapıldığını savunsa da hem siyasiler hem de kamuoyundan tepki üstüne tepki yağdı.

Söz konusu ziyaret bugün Meclis'te grubu bulunan partilerden CHP, MHP ve İYİ Parti'nin de gündemindeydi. CHP lideri Kılıçdaroğlu, MHP lideri Bahçeli ve İYİ Parti lideri Akşener, Ali Erbaş'a sert sözlerle istifa çağrısı yaptı.

ELEŞTİRİLERE ÜSTÜ KAPALI YANIT

’Kayıtlı istihdamın desteklenmesi’ projesi kapsamında Diyanet İşleri Başkanlığı’nda düzenlenen "Ankara Din Görevlileri Bilgilendirme Faaliyeti Toplantısı"na katılan Prof. Dr. Ali Erbaş, eleştirilere üstü kapalı yanıt verdi. Erbaş, bütün alanda var olan ve en büyük hassasiyeti gerektirenin ’kul hakkı’ olduğunu söyleyerek, şöyle konuştu:

"Yapmış olduğumuz her sohbetimizde, konuşmamızda değinmeden geçemediğimiz en önemli hususlardan birisi ’aman ha kul hakkında dikkat edelim’ ifadesidir. Bu meyanda farklı beklentilerle kişileri itibarsızlaştırmak kul hakkını ihlal etmektir.

Baştan bunu ifade etmiş olayım. Kişisel ihtiraslarla bireylerin ve toplumun geleceğine zarar vermek kul hakkını ihlal etmektir. Buna toplum, millet, insanlık olarak dikkat etmeliyiz. Bir diğeri en açık şekliyle emeğin gasp edilmesi kul hakkını ihlaldir. Hiç kimse kimsenin emeğini gasp etmeyecek. Kuranı Kerim’de bu konuya çeşitli ayetlerde dikkat çekilmekte ve özellikle insanın insanı sömürmesine yönelik vasıtaların ortadan kaldırılması için mücadele teşvik edilmektedir. Çünkü arada bir kul hakkı vardır. Dünya esasında bugün bunun ızdırabını yaşamaktadır. Dünya nüfusunun neredeyse yarısı açlıkla mücadele etmekte, yarısı da toklukla mücadele etmektedir."

 

YORUMLAR
  Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın
Dünya tarihe adlarını altın harflerle yazdıran 19 kadın